Elazığ Alacalı Cami Nerede, Nasıl Gidilir?

Elazığ İlimizin merkezinde bulunan tarihe şahitlik eden Alacalı Cami ile ilgili gözlemlerimizi aktaracağız. Gidip görülmesi gereken bir yer olduğunu düşünüyoruz.

Alacalı Cami Nerede
Alacalı Cami Nerede

Elazığ Alacalı Cami 

Elazığ ilimiz El-Aziz kelimesinde türetilmiştir. Tarihi dokusu ile geçmişi hep aydınlatılmasına yardımcı olan bir ildir. Bu il birçok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Bunlardan biri de Artuklulardır. Bu beylik burada birçok tarihi yapıya imza atmıştır. Bunlardan en önemlilerinden biri de şüphesiz Alacalı Camisidir. Bu cami 1203-1204 yıllarında ilimizin merkezinde Harputlu Mahallesinde inşa edilmiştir.Bu il bu yıllarda Artukluların Başkenti konumundaydı. O zamanki ismi de Harput idi. Bu cami dikdörtgen yapılı olup süslemeleri ile dikkat çekmektedir. Bu caminin en önemli özeliği ise minarenin kapı üzerinde inşa edilmiş olması ve minarenin yapımında siyah ve beyaz taşların kullanılmasıdır. Caminin ismi de burada alındığı söylenmektedir. Bu caminin inşasında taş kullanılmıştır. Zamanın vermiş olduğu tahribat ile cami yıllar içerisinde tahrip olmuştur. 19. Yüzyılda Osmanlılar tarafında camiyi onarımdan geçirmişlerdir. Birçok süsleme ve dekorasyon çalışmaları da yapılmıştır. Günümüzde kullanılan caminin süslemeleri de Osmanlı dönemine aittir. Cami yöre halkı için önemli bir yere sahiptir. Cuma günleri cemaat içer de yer bulamamaktadır. Buraya camiyi ziyaret etmek için birçok ziyaretçi gelmektedir.

Alacalı Cami

Sonuç olarak bu ilimize yolunuz düşerse bu tarihi yapıyı ziyaret etmenizi siz değerli okurlarımıza tavsiye ediyoruz.

Elazığ Alacalı Cami Nerede?

Elazığ Alacalı Camii, Elazığ kent merkezine bağlı  Harput Mahallesinde bulunur. 

Elazığ Alacalı Cami Nasıl Gidilir?

Elazığ Alacalı Camii, Elazığ kent merkezinde bulunur. Buraya yaya olarak veya toplu taşıma araçları kullanarak ulaşabilirsiniz.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz