2018 Yılı için en iyi deneyimsel geziler
2018 Yılı için en iyi deneyimsel geziler

2018 yılı için pek çok seyahat sitesinde bazı ülkelerin adı şimdiden öne çıktı. Özellikle 6 ülke var ki gezginler için mutlaka deneyimlemeleri gereken yerler olarak ön plana çıkmaktadır. Yerel kültürün içine girebileceğiniz, geleneksel beceriler için uğraş vereceğiniz deneyimsel gezileriniz, size veya ailenize keyif verecektir.

6Hollanda

Avrupa’nın demir yolu merkezi. Avupa’da tüm yolların kesiştiği ülke. Yaşadığınız süre boyunca en az bir defa görmeniz gereken muhteşem bir ülke. Vondelparkta gezip dinlenirken, geceleri pek çok cafede farklı deneyimler kazanabilirsiniz. 🙂

Ne Zaman: Yıl Boyu

Ne Kadar: 6 gece

5Moğolistan

Türklerin Asya steplerinde çarpıştığı bu egzotik ülkede, muhteşem festivaller ve Altay dağlarında yaşayan göçebelerle birlikte vakit geçirmek ister misiniz. Kartalları kolunuz ile göklere uçurup, Gobi çölünde yaşayan halklarla birlikte yerel bir yemek yemeye hazır mısınız.

Ne Zaman: Haziran – Eylül Arası

Ne Kadar: 20 gün

4Hindistan

Hindistan denilince aklınıza hemen Hint fakiri gelmesin. 🙂 Çok farklı kültürlerin ve dini inanışların hayat bulduğu bu egzotik ülke, sizlere gerçek anlamda bir gezi deneyimi kazandıracaktır. Ayrıca merak etmeyin yiyecek bir şeyler her zaman bulursunuz. 🙂

Ne Zaman: Nisan – Ekim Arası

Ne Kadar: 10 Gün

3Peru

Belkide bu ülkenin adını ilk kez duyuyorsunuz. Ama sizlere Macchu Picchu dersem hemen bilirsiniz. Yok olmuş uygarlıklardan birisi olan İnkaların merkezi olan Macchu Picchu’yu görmek için muhteşem bir deneyim olacağı kesin. Türkiye’den gidiş uçakla yapılmaktadır. Güney Amerika ülkelerinden birisi olan Peru, sizlere çok iyi deneyim kazandıracaktır.

Ne Zaman: Kış Ayları

Ne Kadar: Minimum 10 gün

2İzlanda

Kuzeyin bu soğuk ülkesinde yaşayan çok az insanı görme imkanı ve Kuzey ışıkları eşliğinde muhteşem geceler sizleri bekliyor. Balinalar ve muhteşem lav kütlelerini gördüğünüz zaman iyi ki geldim diyeceksiniz.

Ne Zaman: Haziran – Ağustos Arası

Ne Kadar: 7 gün

1Solomon Adaları

Güney Pasifikte deniz yaşamına ev sahipliği yapan, bozulmamış plajları, sömürge kasabaları ve yozlaşmamış insanları ile çok güzel bir adadır. Dünyada en az ziyaret edilen yerlerden birisi olduğu ve mercan adalarıyla ön plana çıktığı için imkanı olanların kaçırmaması gereken yerlerden birisidir.

Ne Zaman: Aralık Ayı

Ne Kadar: 15 gün

Photo Search : wonderlust

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz