Tehlikeli Ülkeler
2018 Yılının En Tehlikeli Ülkeleri

Yeni yıla girerken Dünyanın en tehlikeli ülkeleri sıralamalarında bazı değişiklikler oldu. Gelecek planlarınızı yaparken var olan tehlike durumlarını göze alarak plan yapmanızda fayda var. Eğer çantası sırtında, tüm mal varlığı çantası olan gerçek bir gezgin değilseniz ve özellikle ailenizle ilgili tatil planları yapıyorsanız aşağıda yazacağımız ülkelere gitmeden önce bir defa daha düşünmelisiniz.

Sunday EXPRESS ve Dail Mail gibi Dünya çapında büyük sitelere göre bazı ülkeler politik ve iç savaş nedeniyle oldukça tehlikeli durumdalar. Hatta bombalardan kurtulsanız bile yiyecek kıtlığı yaşanan ülkelerde de çok fazla zaman harcamamalısınız. Sizler için 2018 yılı içerisinde tehlike boyutu yüksek olan ülkeleri sıraladık.

Tehlikeli Ülkeler
2018 En Tehlikeli Ülkeler

8Yemen

Ülkenin en büyük şehri ve başkenti Sana’a, UNESCO Dünya Mirası listesinde olmasına rağmen kesinlikle seyahat açısından çok tehlikelidir. Özellikle Sunni ve İran destekli Şiiler arasındaki çatışmalar yoğunlaşmıştır. Giderekte artacağa benzemektedir.

7Myanmar

Ülke içinde Budistlerin Müslümanlara karşı soykırımı devam ettiği için kesinlikle gidilmemesi gereken ülkelerden birisidir. Budistlerin ırkçı tavrı tatilinizi etkileyebilir.

6Kolombiya

Uyuşturucu kaçakçılığının ve doğal afetlerin en fazla yaşandığı ülkelerden birisidir. Ülke içinde o kadar fazla çete varki, gasba uğramamak neredeyse imkansız. Ayrıca ülke halen Zİka virüsü etkisi altındadır.

5Kuzey Kore

Kzuey Koreliler her ne kadar en çok Amerikallılardan nefret etselerde siz yinede bu ülkeye gitmek için bir kez daha düşünün. Amerika ile olan gerginlikten dolyı her tepenize bir bimba düşebilir.

4Suriye

Suriye’yi her halde biz Türkler kadar iyi tanıyan olamaz. 5 yıldır süren savaş en çok Türkiye’yi sarsmıştır. Hala askeri operasyonlar devam ettiği için çok dikkatli olmalısınız.

3Afganistan

Ülkenin başkenti dahil neredeyse güvenilir hiç bir yer yok. Özellikle Taliban’a bağlı gruplar sadece halka baskı yaptığını düşünmeyin sakın. Ülkede gezen dolaşan yabancı misafirlerden de çok haz ettiklerini söylemek neredeyse imkansız.

2Dominik Cumhuriyeti

Burası Karayiplerin bir adasıdır. Ancak güzel tatil imkanlarının yanı sıra ansızın çıkan kasırgalar ve srekli olark var olan silahllı soygunlar nedeniyle Dünyanın en tehlikeli ülkeleri arasında gösterilmektedir.

1Hindistan

Dünyanın en egzotik ülkelerinden birisi olmasına rağmen var olan nüfus yoğunluğu nedeniyle soygunlar yaşanmaktadır. Tabi birde yoğun bir hava kirliliği vardır. Özellikle yaşlıların bu ülkeden uzak durması şiddetle tavsiye edilmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz