Nurdağı

Nurdağı ilçesinin ismini duyar duymaz herkesin aklına farklı şeyler gelmektedir şüphesiz. Çünkü ilçemiz birçok farklı yönü ile bilinmektedir. İlçemiz Zerdal dizisi ile tanınmaktadır. Zerdal dizi çekimleri bu ilçeden yapılmıştır.

Nurdağı Gezilecek Yerler

Bu ilçe Pul biberleri ile tanınmaktadır. İlçemizde üretilen pul biberleri neredeyse ülkemizin ihtiyacı burada karşılanmaktadır. İlçemizde krom madeni çıkarılmaktadır. İlçemiz maden kenti olduğunda tanınıyor. Son olarak ise ilçe TAG olarak bilinen Tarsus Adana Gaziantep yolundaysanız ve Türkiye’nin en büyük Avrupa’nın ise ikinci en büyük viyadükü olarak göz dolduran Atatürk viyadüküne rast geldiyseniz, bilin ki Nurdağı ilçesindesiniz. Gerçi aşağıda bahsedecem yine de buradan da lafını açayım ilçemizde Hz Ukkaşe’nin Türbesi bulunmaktadır.

Nurdağı Hangi Şehirde

Nurdağı ilçesi Gaziantep ilimize bağlı 9 ilçesinden biridir. İl merkezine yaklaşık 69 km uzaklıktadır. Buraya ulaşmak için şehir merkezinden kalkan dolmuşlarla ulaşılabilir.

Gaziantep’in İlçeleri

İlçemizde gezilecek yerler:

Hz Ukkaşe’nin Türbesi

Hz. Ukkaşe Türbesi

İlçemizde bulunan bu türbe Durmuşlar köyünde bulunur. Türbe ilçemizi tarihi ve inanç merkezi haline getirmiştir. Türbe uzakta bakıldığında yeşillik bir alan gözükür. Fakat geçmişte burada bir kilise bulunuyormuş. Kilisenin kalıntılar hala görülebilir. İlçemizde bulunan bu türbe Ökkeş adında bir yatmaktadır. Rivayete göre asıl ismi Ökkeş olan daha sonra Ukkaşe olan değiştiren bu kişi peygamberimiz zamanında yaşamış bir sahabedir. Hatta daha dünyada iken Cennetle müjdelenmiştir.  Bununla ilgili başka bir rivayet ise bir gün peygamberimiz konuşurken herkesten helalık almak istiyor. Hz. Ukkaşe peygamberimize siz beni savaş zamanında kırbaçla dövdünüz nasıl helalık dileyim peygamberimizde sırtını açıyor kırbacı da Ukkaşe’nin eline veriyor. Al sende vur deyince Ukkuşe ama sırtım çıplaktı deyince peygamberimiz mübarek sırtını açıyor. Hz. Ukkaşe o anda mührünü görüyor. Hemen mührüne sarılıp öpüyor. Ey Allah’ın resülü ben nasıl size vurayım sırf mührünüzü görmek iççin böyle bir şey yaptım diyor. Bu nedenle Peygamberimizin mührünü gören ilk insan olarak da biliniyor. Türbesi ilçemizde bulunuyor. Buraya birçok insan ziyaret amaçlı gelmektedir. Özellikle çocukları olmayan kadınlar buraya gelip adak adarlar. Kurban keserler. Çocukları erkek olduğunda ismi Ökkeş bırakırlar. Bu yüzden bu çevreden erkek çocuklarından Ökkeş isminden birçok kişiye rastlayabilirsiniz.

Hz. Ukkaşe Türbesi- Nurdağı

Hurşit Ağa konağı: İlçe merkezine bağlı Sakça köyünde bulunur. 300 yıllık tarihi bulunur. birzamanlar bütün Türkiyeyi ekran başına toplayan Zerdal dizisi bu konakta çekilmiştir. Konak daha sonra bir yangın sonucunda küle dönmüştür.

Hurşit Ağa Konağı

Nurdağı Kalesi: İlçe merkezinde bulunan kuru dere mahallesinde bulunur. Kale kim ve ne zaman yapıldığı ile bilgi yoktur. Kale 30 bin metre karelik bir alanda inşa edilmiştir. Kale 2005 yıllında kale içinde çeşitli sosyal tesisler yapılmıştır. Buraya gelenler hem eğlenip hem de temiz bir hava alma şansına sahip oluyorlar.

Nurdağı Kalesi

Kullar Mesire Yeri:  İlçe merkezinde bulunan bu yer Belediye tarafında park olarak yapılmıştır. bu parkta yaz mevsiminde sevdiklerinizle birlikte gidip doyasıya eğlenebilirsiniz. Burada havanın serinliği ve mesire yerinin yeşilliğine doyum olmayacaksınız.

Kullar Mesire Yeri
Nurdağı
Nurdağı Nerede

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz