Anamur

Anamur; Mersin iline bağlı bir ilçedir. Anamur ilçesi Mersin il merkezine 230 km uzaklıkta yer almaktadır.

Anamur Gezilecek Yerler

Anamur ilçesi Antalya iline 265 km, Alanya ilçesine ise 129 km uzaklıkta yer almaktadır. Anamur ilçesi Türkiye’nin en güneyinde yer almaktadır. Ulaşımı problemli olduğu için Anamur hak ettiği turistlik ilgiyi görmemektedir.

İlçe daha çok yerli turist almaktadır. Deniz kıyısında yer alan Anamur ülkemizin sayılı uzun sahil şeritlerine sahiptir. Bundan dolayı ilçenin her yerinde denize girmek mümkün. Doğal bir güzelliğe sahip Anamur ilçesinde tarihi birçok yapı veya kalıntı görmek de mümkün. İlçede yer alan gezilecek yerler şunlardır:

Göz at ;

  1. Anamur Gezilecek Yerler
  2. Anamur Nerede, Nerenin İlçesi ve Hangi Bölgede Şehirde
  3. Anamur Gece Hayatı
  4. Anamur Çayı Nerede, Nasıl Gidilir
  5. Anamur Müzesi
  6. Anamur Otelleri
  7. Mersin Gezilecek Yerler
  8. Mersin Gece Hayatı
  9. Mersin’de Gezilecek 10 Yer
  10. Mersin Otelleri ve Mersin Otel Fiyatları
  11. Mersin Nerede, Hangi Bölgede ve Nüfusu
  12. Mersin Paintball Oyun Alanı Nerede, Nasıl Gidilir?
  13. Akdeniz Bölgesinde Görülmesi Gereken 10 Yer
  14. Mersin Kız Kalesi
  15. Mersin Tisan Adası
  16. Mersin Doktorun Yeri Nerede, Nasıl Gidilir
  17. Tisan Adası Nerede, Nasıl Gidilir
  18. Eshab-ı Kehf (Yedi Uyurlar Mağarası)
  19. Mersin Marina
  20. Anamur Çayı Nerede, Nasıl Gidilir
  21. Tarsus Hayvanat Bahçesi Nerede, Nasıl Gidilir, Ziyaret Saatleri, Giriş Ücreti
  22. Cennet ve Cehennem Obruğu
  23. Taşucu Otelleri ve Taşucu Otel Fiyatları
  24. Taşucu Nerede, Nasıl Gidilir?
  25. Tarsus Şelalesi Nerede, Nasıl Gidilir
  26. Tarsus Gece Hayatı
  27. Akdeniz İlçesi
  28. Silifke Gezilecek Yerler
  29. Silifke Gece Hayatı
  30. Silifke Otelleri ve Silifke Otel Fiyatları
Anamur Hangi Şehirde
Anamur Haritası

Anemurium Antik Kenti

Anamur ilçesinde yer alan Anemurium Antik Kentin ne zaman kurulduğu bilinmemektedir. Fakat kentte bulunan yapılardan kentin tarihinin Roma Dönemine kadar dayanmaktadır. MÖ. 4. Yüzyılda kurulduğu tahmin edilmektedir.

Kente rüzgârlı yer anlamında anemurium ismi verilmiştir. Kent, yukarı ve aşağı kent olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır. Kentten günümüze surlar, hamamlar, tiyatro, liman caddesi, mezarlık alanı, kilise kalıntısı, su kemerleri gibi tarihi kalıntılar ulaşmıştır.

Anamur Merkez
Anamur Nasıl Gidilir
Anamur Nerede

Mamure Kalesi

Anamur il merkezine 8 km uzaklıkta bulunan Bozdoğan Köyünde yer almaktadır. Mamure Kalesi antik kalıntılar üzerine inşa edilmiştir. İlk olarak kim tarafından yapıldığı bilinmeyen kalenin 14. Yüzyılda Karamanoğulları tarafından büyük bir onarım gördüğü ve Mamura ismini bu zamanda alındığı bilinmektedir.

Kale daha sonra Osmanlı Döneminde çeşitli zamanlarda onarım görmüştür. 18. Yüzyılda Osmanlı Döneminde onarımdan geçen kaleye birçok yeni yapı eklenmiştir. Günümüzde kalenin güney kısmında sahil kenarında beş kule, fener kulesi, iç avluda yedi burç, çeşme, depolar, su sarnıçları ve bazı yapıların kalıntıları bulunmaktadır. Sahil kenarında yer alan tarihin ve doğanın buluştuğu muhteşem bir güzelliğe sahip Mamure Kalesi görülmesi gereken yerlerdendir.

Anamur Sahili
Anamur Tatil Yerleri
Anamur

Köşekbükü Mağarası

Anamur ilçe merkezinin 15 km kuzey batısında Ovabaşı Köyü yakınlarında yer almaktadır. Mağara toplam 500 metre genişliğe sahiptir.

Mağaranın çevresinde tabakalınmış kaya dokuları bulunmaktadır. Mağara içinde ise çok sayıda sarkıt ve dikit bulunmaktadır. Üç bölümden oluşan mağaranın havası astım hastalığına iyi gelmektedir.

Çukurpınar Mağarası

Anamur ilçe merkezine 46 km uzaklıkta yer almaktadır. Çamurlu Yaylasından 4 saatlik yürüyüş sonucunda mağaraya ulaşılmaktadır. Oldukça zorlu bir ulaşımı vardır. Çukurpınar Mağarası dünyanın en derin ikinci mağarası olma özelliğine sahiptir. Boğaziçi Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre 1420 metre derinliğe kadar ulaşılmıştır.

Anamur Müzesi

Anamur ilçe merkezinde Yalıevleri Mahallesinde yer almaktadır. 1992 yılında hizmete açılmıştır. İki kattan oluşmaktadır. Etnografı ve arkeolojik eserler sergilenmektedir. Müzenin arkeolojik eserler bölümünde; Anemurium, Nagidos ve Kelendiris Antik kentinden elde edilen buluntular sergilenmektedir.

Etnoğrafik bölümde ise yöresel folklorik eşyalar, yöreye özgü kilim örnekleri, ahşap sanatsal eşyalar gibi eserler sergilenmektedir. Anamur içesinin tarihini yakından görmek içi Anamur Müzesini ziyaret edebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz