Doğu Timor Vizesi İçin Gerekli Evraklar ve Nasıl Alınır? sorularına cevap vermek amacıyla bu yazıyı kaleme aldık. Umarım bu yazı ışığında kafanızda oluşan sorular cevap bulacaktır.

Güneydoğu Asya’da yer alan Doğu Timor, vize isteyen ülkeler grubundadır. Buraya seyahat edecek tüm pasaport sahibi T.C vatandaşları vizeye tabidir. Fakat Doğu Timor 30 günlük kapıda vize uygulaması vermektedir. İsteyen olursa kapıda vize alabilir. Ülkemizden buraya direk uçuş bulunmadığı için aktarma yapacağınız ülkelerin Transit Vize isteyip istemediğine dikkat edin. Şimdi Doğu Timor vizesi için gerekli aşamaları başlıklar halinde size sunmak istiyorum. Şöyle ki;

1- Doğu Timor Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  1. Pasaport (en az 6 ay geçerli olmalıdır)
  2. Nüfus cüzdanı ve Pasaport kimlik kısmı fotokopisi
  3. 2 adet biyometrik fotoğraf
  4. Doğu Timor vize başvuru formu
  5. Ulaşım ve konaklama rezervasyonu
  6. Bankada yeterli miktarda para
  7. Davetiye mektubu (Ticari Vize için)
  8. Doğu Timor vizesi ücreti ödenti dekontu
  9. Şirket bilgileri (şirket çalışanları için, ticari gazete, imza sirküleri, faaliyet belgesi vs.)
  10. Mal ve mülk gibi sahip olduğunuz kıymetlerin tapu, ruhsat vs. belgeleri
  11. Uluslararası sağlık sigortası

2- Doğu Timor’un Türkiye’deki Elçilik ve Konsolosluk Adresleri

Türkiye Cumhuriyeti devletinde Doğu Timor ülkesine ait herhangi bir dış temsilcilik bulunmamaktadır. Vize işlemleri kapıda halledebilirsiniz.

3- Doğu Timor Vize Ücreti Ne Kadar?

Doğu Timor Vize Ücreti, vize türü, seyahat süresi ve zamana göre değişmektedir. Bu nedenle herhangi bir fiyat biçmemiz doğru olmaz gideceğiniz zaman resmi kurumlarda güncel fiyat tablosunu inceleyebilirsiniz.

4- Doğu Timor Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Doğu Timor Vizesi ortalama 10 iş günü içinde hazırlanır. Fakat iş yoğunluğuna göre bu süre artıp azalabilir. Size tavsiyem seyahatinizden en az 20-30 gün öncesinde başvuru yapın.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here