Fas vizesi nasıl alınır? Fas’a vizesiz gidilir mi? Kaç gün kalınır? Vize almak için gerekli belgeler nelerdir? sorularına cevap bulmak amacıyla bu makaleyi kaleme aldık. Umarım kafanızda oluşan sorular cevap bulur.

1- Fas Vize İstiyor mu?

Afrika kıtasında yer alan Fas ülkesine gitmek için vize almak zorunluluğu bulunmamaktadır. Burada pasaport rengine bakılmaksızın süresi 90 günü aşmayan ziyaretlerde vize istenmemektedir. Ülkeye giriş tarihinden itibaren 6 ay geçerli pasaportları ile ülkeye giriş yapabilirler. Ayrıca ülke giriş ve çıkışında bir form doldurmanız gerekir. 90 günden fazla seyahatler için uzun süreli vize almanız gerekir. Bunun içinde ülkemizdeki Fas’ın elçilik ve konsoloslukları ile iletişime geçmelisiniz.

2- Fas’ın Türkiye’deki Elçilik ve Konsolosluk Adresleri

No Ülke Konsolosluğu Adres Tel Numarası
1. Fas Ankara Büyükelçiliği Kazım Özalp Mahallesi, 06700 Çankaya/Ankara +90  312  437 60 20/21
2. Fas İstanbul Başkonsolosluğu

Mahürbasan sokak Koza iş merkezi C-Blok K:5 Balmumcu / İstanbul

 0(212) 275 08 08 02122162133

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here