Fransız Guyanası Vizesi İçin Gerekli Evraklar ve Nasıl Alınır? sorularına ayrıntılı bir şekilde cevap vermeye çalışacağız. Umarım bu cevaplar ışığında merak ettiğiniz diğer sorulara da cevap bulursunuz.

Amerika kıtasının güneyinde yer alan Fransız Guyanasi, yaklaşık 275 bin nüfusuyla Kuzey Atlantik Okyanusu kıyısında kurulan bir Fransız bölgesidir.

Fransız Guyanası, vize isteyen ülkeler grubundadır. Buraya seyahat edecek umuma mahsus pasaport sahibi T.C Vatandaşları vizeye tabi iken diğer pasaport sahibi Türk Vatandaşları vizeden muaftır.

Fransız Guyanası, Fransa’nın denizaşırı bölgelerinden bir olmasına rağmen buraya gitmek için schengen vizesi dışında Fransız Guyanası ülkesine özgü bir vize almanız gerekir. Fakat AB ülkelerinde oturma iziniz var ise buraya vizesiz giriş yapabiliyorsunuz. Şimdi vize için gerekli aşamaları başlıklar halinde size sunmak istiyorum. Şöyle ki;

1- Fransız Guyanası  Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  1. Pasaport(10 yıldan eski olmamalı, en az 3 aylık geçerlik süresi olmalı, son 2 sayfası da boş olmalı)
  2. Pasaport ve Kimlik Fotokopisi
  3. 2 adet biyometrik fotoğraf
  4. Schengen Vize Talep Formu (Reşit olmayan başvuru sahiplerinin imzalarını yasal velileri atmalıdır)
  5. Uçak bileti(Gidiş- Dönüş)
  6. Otel rezervasyonu(Bunu talep formunda belirtip açık adresi yazarsanız da olur.)
  7. Banka hesap cüzdanı
  8. Kişinin geliri olduğuna dair belge(son 3 aylık maaş bardosu, emeklik emekli maaşı, gayrimenkul kira gelirleri vb.. )
  9. 30.000 Euro teminatlı ve Schengen Bölgesi’nde geçerli seyahat sağlık poliçesi

Çalışanlar için;

  • İşveren yazısı
  • Son 3 aya ait bordrolar
  • SGK İşe Giriş Bildirgesi ve SGK Hizmet Dökümü
  • Ticaret ve Sanayi Odası kaydı
  • Vergi levhası kopyası
  • İmza sirküleri kopyası

Şirket sahipleri için:

  • Ticaret ve Sanayi Odası kaydı
  • Vergi levhası kopyası
  • Resmi Gazete kopyası
  • İmza sirküleri kopyası

Emekliler için:

Emekli maaşını gösteren belge (Banka hesap özeti veya emekli cüzdanı)

Çiftçiler için: 

Bağlı oldukları ziraat odası tarafından verilmiş çiftçi belgesi 

Öğrenciler için: 

  1. Öğrenci belgesi
  2. Seyahat masraflarını karşılayacak kişiye ait finansal ve mesleki belgeler (ebeveynler, akraba gibi)

2- Fransız Guyanası’nın Türkiye’deki Elçilik ve Konsolosluk Adresleri

Ülkemizde Fransız Guyanası’na ait herhangi bir dış temsilcilik bulunmamaktadır. Bu ada ülkesi, Fransa’nın denizaşırı bölgelerinden biri olduğu için vize işlemleri Fransa konsolosluk ve elçiliklerde yapabilirsiniz.

No Ülke Konsolosluğu Adres Tel Numarası
1. Fransa Ankara Büyükelçiliği Paris Caddesi, No: 70, Kavaklıdere / ANKARA (0312) 455 45 45
2. Fransa İstanbul Başkonsolosluğu
İstiklal Caddesi, No:4 34435 Taksim- Beyoğlu / İSTANBUL
(0212) 334 87 30
 3. Fransa İzmir Fahri Konsolosluğu

Cumhuriyet Bulvarı No:153 Alsancak İZMİR

(0232) 421 42 34
4. Fransa Antalya Fahri Konsolosluğu

Fener Mahallesi, 1964. sokak, no:9 Fener/Antalya

(0242) 345 90 97
5. Bursa Fahri Konsoloslugu

Doğanevler Mah. (Kanalboyu) No :33 Osmangazi BURSA

(0224) 221 00 99
6. Edirne Fahri Konsoloslugu

Mithat Paşa, Balık Pazarı Cd. Of Sitesi C Blok No:2 D:2, 22020 Edirne Merkez/Edirne

0532 361 42 02
7. İskenderun Fahri Konsoloslugu Yenişehir Mahallesi, Atatürk Bulv. Kordon Apt. No:73, 31200 İskenderun/Hatay (0326) 613 45 67

3- Fransız Guyanası Vize Ücreti Ne Kadar?

Fransız Guyanası Vize ücreti her ne kadar seyahat süresi ve zamana göre değişse de ortalama vize ücreti 60 Avro’dur. Bunun yanında  schengen vizesini de almak isterseniz. 60 Avro daha ücret ödemeniz gerekir. Ayrıca 6-12 yaş arası için 35 € ve 0-6 yaş için ücretsizdir.

4- Fransız Guyanası  Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Fransız Guyanası Vizesi ortalama 7 iş günü içinde hazırlanır. Fakat iş yoğunluğuna göre bu süre artıp azalabiliyor. Bu nedenle seyahatinizden en az 15-20 gün öncesinde vize başvurunuzu yapmalısınız.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here