Hong Kong Vizesi İçin Gerekli Evraklar ve Nasıl Alınır? sorusuna geçmeden önce Hong Kong’a gitmek için vize gerekli midir? sorusuna cevap vermek istiyorum. Şöyle ki;

Asya kıtasında bulunan Hong Kong, vize istemeyen ülkeler grubundadır. Buraya seyahat edecek tüm pasaport sahibi Türk vatandaşları 180 gün içinde süresi 90 günü aşmayan ziyaretlerde vizeden muaftır. Buraya giderken pasaportunuz mutlaka yanınızda bulunsun. Pasaportun en az 6 aylık geçerlik süresi olması gerekir. 90 günden fazla vize süresi içinde ülkemizdeki Hong Kong’un resmi kurumlarına başvurun.

Hong Kong’un Türkiye’deki Elçilik ve Konsolosluk Adresleri

Ülkemizde Hong Kong ait resmi kurum bulunmamaktadır. Bunun için vize  ile ilgili konuları Çin resmi kurumları ile görüşmelisiniz.

Ülke Konsolosluğu Adres Tel Numarası Bulunduğu Şehir
Çin Ankara Büyükelçiliği Gölgeli Sokak No:34 Gaziosmanpaşa (0312) 436 06 28 Ankara
Çin Halk Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu Memduhpaşa Yalısı, Mısırlı Caddesi, No: 6/8 Kireçburnu Mah., Sarıyer/İSTANBUL (212) 299 28 55; +90 (212) 299 26 34, 299 21 87-88  İstanbul
Çin İzmir Başkonsolosluğu Altıevler Mahallesi, Yalçın Sokak, No:22, Narlıdere, İzmir Posta Kodu: 35320  +90 (532) 2318892  İzmir

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here