Kanada vizesi nasıl alınır? Kanada’ya vizesiz gidilir mi? Kaç gün kalınır? Vize almak için gerekli belgeler nelerdir? sorularına cevap bulmak amacıyla ayrıntılı bir yazı kaleme aldık. Umarım bu yazı ışığında merak ettiğiniz tüm sorulara cevap bulursunuz.

Kuzey Amerika ülkesi olan Kanada’ya gitmek için vize almanız gerekir. Buraya seyahat edecek Türk vatandaşların pasaport(Resmi görevliler hariç) rengine bakılmaksızın herkes vize almak zorundadır. Kanada’ya turistik amaçlı kısa süreli seyahat edecek olanlar için yetkili acentelerden yapılmalıdır. Vize için gerekli aşamaları başlıklar halinde size sunmak istiyorum. Şöyle ki;

1- Kanada Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  1. Pasaport(en az 6 ay geçerliliği olması gerekir)
  2. Kanada vize başvuru formu ve aile bilgi formu
  3. 2 adet Biometrik fotoğraf
  4. Tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve nüfus cüzdanı fotokopisi
  5. Kanada turistik ziyaret vize talep dilekçesi
  6. Çalışanlar için izin dilekçesi(İngilizce olması gerekir)
  7. şirketinin antetli kağıdına seyahat planını, amacını ve şirketteki ortaklık/pozisyonunu anlatan bir dilekçe(Şirket sahibi)
  8. Öğrenciler için bir dilekçe
  9. Mesleğe ilişkin belgeler

2- Kanada’nın Türkiye’deki Elçilik ve Konsolosluk Adresleri

No Ülke Konsolosluğu Adres Tel Numarası
1. Kanada Ankara Büyükelçiliği Cinnah Caddesi no: 58 PK:06690, Çankaya/ Ankara (0312) 409 27 00
2. Kanada İstanbul Başkonsolosluğu

Büyükdere Caddesi, Tekfen Tower– Kat 16 PK: 34394 4.Levent /İstanbul

(0212) 385 97 00

3- Kanada Vize Ücreti Ne Kadar?

Bu vizeyi almak isteyen kişiler başvuruyu yapmadan önce 100 Kanada Doları Ankara Kanada Büyükelçiliğine vize bedeli ödemelidir. Eğer bu uzun süreli vize ise 150 Kanada doları ödenmelidir. Kanada vize işlem ücreti olarak da 80,80 TL ödenmesi gerekir. Bu ücretler zaman zaman değişiklik göstermektedir. Birde Kanada vize ücreti yaşa göre herhangi bir indirim olmamaktadır.

4- Kanada Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Kanada vizesi ortalama  11-15 gün arasında çıkmaktadır. Fakat daha önce Amerika veya Kanada vizesi almışsanız bu işlem 5 iş günü içinde bitmektedir. Fakat bazen de vize süresi 30-45 gün arasında uzayabilmektedir.

5- Kanada Vize Başvuru Formu

Kanada vize başvuru formu Türkçe ve İngilizce olarak doldurulabilir. Bu formu eksiksiz ve gerçek bilgilerle doldurup diğer evraklarla birlikte götürüp teslim edebilirsiniz. Forma ulaşmak için linki tıklamanız yeterlidir. İşte o link…<< Kanada vize başvuru formu

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here