Mayotte Vizesi İçin Gerekli Evraklar ve Nasıl Alınır? sorularına ayrıntılı cevap vermek mahiyetinde bu yazıyı kaleme aldık. Umarım bu yazı ışığında merak ettiğiniz tüm sorular cevap bulacaktır.

Afrika kıtasında yer alan  Mayotte, vize isteyen ülkeler arasındadır. Buraya seyahat edecek tüm pasaport sahibi T.C vatandaşları vizeye tabidir.

Ülkemizde Mayotte ülkesine ait herhangi bir dış temsilcilik bulunmamaktadır. Bu nedenle vize işlemlerinizi Fransa Konsolosluk aracılığıyla yapabilirsiniz. Konsolosluk bilgileri aşağıda verilmiştir.

1- Mayotte Vizesi İçin Gerekli Belgeler

  1. Ticaret sicil gazetesi fotokopisi
  2. İmza sirküleri
  3. Ticaret odası faaliyet belgesi
  4. Vergi levhası fotokopisi
  5. SSK işe giriş belgesi
  6. Maddi durum belgeleri
  7. Banka hesap cüzdanı
  8. Ulaşım ve konaklama rezervasyonu
  9. Nüfus cüzdanı fotokopisi
  10. Maaş bordrosu
  11. Elçiliğe hitaben antetli kağıda yazılmış dilekçe

2- Mayotte’nin Türkiye’deki Elçilik ve Konsolosluk Adresleri

No Ülke Konsolosluğu Adres Tel Numarası
1. Fransa Ankara Büyükelçiliği Paris Caddesi, No: 70, Kavaklıdere / ANKARA (0312) 455 45 45
2. Fransa İstanbul Başkonsolosluğu
İstiklal Caddesi, No:4 34435 Taksim- Beyoğlu / İSTANBUL
(0212) 334 87 30
 3. Fransa İzmir Fahri Konsolosluğu

Cumhuriyet Bulvarı No:153 Alsancak İZMİR

(0232) 421 42 34
4. Fransa Antalya Fahri Konsolosluğu

Fener Mahallesi, 1964. sokak, no:9 Fener/Antalya

(0242) 345 90 97
5. Bursa Fahri Konsoloslugu

Doğanevler Mah. (Kanalboyu) No :33 Osmangazi BURSA

(0224) 221 00 99
6. Edirne Fahri Konsoloslugu

Mithat Paşa, Balık Pazarı Cd. Of Sitesi C Blok No:2 D:2, 22020 Edirne Merkez/Edirne

0532 361 42 02
7. İskenderun Fahri Konsoloslugu Yenişehir Mahallesi, Atatürk Bulv. Kordon Apt. No:73, 31200 İskenderun/Hatay (0326) 613 45 67

3- Mayotte Vize Ücreti Ne Kadar?

Mayotte Vize Ücreti ortalama 87 EUR tutmaktadır. Bu ücret vize türü, seyahat süresi ve zamana göre değişiklik göstermektedir.

4- Mayotte Vizesi Kaç Günde Çıkar?

Mayotte Vizesi ortalama 7-10 iş günü içinde hazırlanır. İş yoğunluğuna göre bu süre artıp azalabilir. Bu nedenle seyahatinizden en az 15-20 gün öncesinde başvurunuzu yapın.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here