Sırbistan Vizesi İçin Gerekli Evraklar ve Nasıl Alınır? sorusuna geçmeden önce Sırbistan’a gitmek için vize gerekiyor mu sorusunu cevaplamak isterim.

Balkanların göz bebeği olan Sırbistan, Vize istemeyen ülkeler grubundadır. Sırbistan’a seyahat edecek tüm pasaport sahibi Türk Vatandaşları, 6 ay içinde süresi 90 günü aşmayan ziyaretlerde vize istenmemektedir. 2010 tarihinde yapılan anlaşmaya göre bu iki ülke karşılıkla olarak vize muafiyeti getirilmiştir. 90 günden fazla kalmak isteyenler için ise vize alma şartı bulunmaktadır. Bu durumda Sırbistan’ın Ülkemizdeki elçilik ve konsoloslukları ile iletişime geçmeniz gerekir.

Sırbistan’ın Türkiye’deki Elçilik ve Konsolosluk Adresleri

No Ülke Konsolosluğu Adres Tel Numarası
1. Sırbistan Ankara Büyükelçiliği Remzi Oğuz Arık Mahallesi, 06540 Çankaya/Ankara (0312) 426 02 36
2. Sırbistan İstanbul Başkonsolosluğu
Levent Mahallesi, Geyikli Sk. No:1, 34330 Beşiktaş/İstanbul
(0212) 213 76 86

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here