Kahramanmaraş 1920 Kurtuluş Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir, Ziyaret Saatleri & Giriş Ücreti

Kahramanmaraş ili, Onikişubat ilçe sınırında bulunan 1920 Kurtuluş Müzesi, Kurtuluş Savaşı yıllarında 18 önemli olayı minyatürlerle anlatıldığı tarih bir müzedir.

Minyatür Kurtuluş Müzesi

Bilindiği üzere Kurtuluş Savaşı yıllarında Maraş ilimiz büyük kahramanlıklara şahit olmuştur. Sütçü imam, Kurtuluş Savaşın sembollerinden biri olmuştur. Maraş ili, 23 Şubat 1919’da başlayan işgalden 12 Şubat 1920’de kurtuluşun Savaşın kazanılmasına kadar büyük mücadele örnekleri göstermiştir. İşte bu mücadele örneklerini gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Kahramanmaraş Kalesinde  1920 Kurtuluş Müzesi ya da diğer ismiyle  Minyatür Kahramanmaraş Kurtuluş Müzesi kurulmuştur. Burada önemli olayları Minyatürle anlatılmıştır. Küçük bir müze olmasına rağmen burada kronolojik olarak sıralı 18 minyatür bulunur. Buraya geldiğinizde birçok şeyi yeni öğrenmiş olacaksınız. Özellikle okul yaşındaki çocuklarınızla birlikte gelip onlara tarih bilincini aktarmalısınız. Müze de beni en çok etkileyen şu söz oldu.  ‘’Maraş Bize Mezar Olmadan Düşmana Gülzar(gül bahçesi) Olmaz’’

Sonuç olarak bu müze gezilip görülmeye değer bir yerdir. Maraş iline gelen herkesin mutlaka ziyaret etmesi gereken tarihi bir yerdir.

Minyatür Kurtuluş Müzesi Nerede?

Minyatür Kurtuluş Müzesi, Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesine bağlı Ekmekçi Mahallesinde bulunur. Diğer bir deyişle Kahramanmaraş Kalesinde bulunur.

Minyatür Kurtuluş Müzesi Nasıl Gidilir?

Buraya şehir merkezden yürüyerek veya kaleye gelen servislerle ulaşım sağlayabilirsiniz. Ayrıca şahsi aracınızla Azerbaycan Bulvarı üzerinde tabelaları takip ederek ulaşım sağlayabilirsiniz.

Minyatür Kurtuluş Müzesi Ziyaret Saatleri

Minyatür Kurtuluş Müzesi haftanın her günü 09:00-12:00 / 13:00-17:00 saatleri arasında ziyarete açıktır.

Minyatür Kurtuluş Müzesi Giriş Ücreti

Minyatür Kurtuluş Müzesi Girişi Ücretsizdir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz