2018 Yılında Gezilecek yerler
2018 Yılında Gezilecek 15 Farklı Yer

Yeni yıla girdiğimiz şu günlerde seyahat severler için derlediğimiz ve vakti olanların mutlaka seyahat etmesi gereken bazı şehirleri ve ülkeleri sıraladık. Şehirlerin hepsi birbirinden güzel ve ailenizle de birlikte gezebileceğiniz, harika olanakları olan kentlerdir.

Öncelikle Türkiye içinden başlayalım;

1Van

Ülkemizde pek çok insan hala terör ya da farklı korkularından dolayı Doğu bölgesine adım dahi atmamıştır. 2018 yılında bu korkularınızı yenin ve seyahatinize Van’dan başlayın. Kesinlikle pişman olmayacağınıza emin olabilirsiniz.

2Kars

Egzotik Doğu ekspresi trenine binin ve Ankara’dan yola çıkıp Kars’a gelin. Muhteşem Kars kazının tadına bakıp, donmuş Çıldır gölünün üzerinde gezin.

3Hatay

Türkiye’nin tartışmasız en güzel yemeklerini yiyecek ve pek çok farklı halkın iç içe yaşadığı bu kenti çok seveceksiniz.

4Diyarbakır

Türkiye’de pek çok yerli turist sürekli Mardin ve Şanlıurfa’ya kadar gelip gezip geri dönmektedir. Pek çoğunun aklına Diyarbakır gelmemektedir. Halbuki Diyarbakır en az Mardin ve Şanlıurfa kadar tarihi bir şehir ve pek çok medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Kesinlikle görmeniz gelreken şehirrlerden birisidir.

5Ordu

Son yıllarda popüleritesi gittikçe artan ve inanılmaz bir trafik çeke trend şehirlerden birisidir. Yeni destinasyon arayanlar için mutlaka görülmesi gereken şehirlerden birisidir.

Şimdide Yurt dışında görmeniz gereken şehirlerden bahsedelim;

6Tiflis

Bilindiği üzere Türklerin en çok seyehat ettiği yurt dışı kentlerinden birisi Batum’dur. Ancak Batum artık sıkmaya başlamıştır. Tarihi bir şehir olan Gürcistan’ın başkenti Tiflis, Batum’un dışında muhteşem bir alternatiftir. Arnavut kaldırımlarında yürüyüp bu eski kenti gezebilirsiniz. Üstelik çokta ucuzdur.

7Erivan

Tiflis’e kadar gelmişken vizesi geçebileceğiniz Erivan’a gitmemek olmaz. Üstelik Tiflis – Erivan arası çok yakın ve ulaşım imkanları mevcut. Sadece sınır kapısını geçerken vize alıp kente giriyorsunuz. Sizin için çok farklı bir deneyim olacaktır.

8Tebriz

İran devleti şeriatla yönetildiği için ülkemizde yaşayan pek çok insan İran’a gidenlerin ağır baskı altında kaldığı ve ülkenin güvenilir olmadığı algısına sahiptir. Durum hiçte öyle değildir. İran çok güvenli bir ülkedir. Üstelik İran sadece başkent Tahran’dan ibaret değildir. Tebriz gibi farklı ve görülmesi gereken kentleri de vardır. Üstelik Van’dan sadece 6 saat mesafededir.

9Erbil

Yurt dışında farklı destinasyon arayanlar için kesinlikle görülmesi gereken şehirlerden birisidir. Irak’ın kuzeyinde yer alan bu şehirde Kürtler ağırlıklı olarak yaşamaktadır. Anlayacağınız bize çok benzemektedir kültürel olarak. Yabancılık yaşamazsınız.

10Simferopol

Ukrayna’da Kiev ve Lviv’den sıkılanlar için iyi bir alternatif şehirdir. Kiev’den otobüslerle ya da trenle ulaşabilirsiniz. Kentte hala kimliğini koruyabilmiş Türkleri Türkçe konuşurken görünce şaşırmayın. 🙂 Hemen kaynaşacaksınız zaten.

11Saray Bosna

Vizesiz gidebileceğiniz Bosna Hersek’in başkentidir. Avrupa’nın en eski şehirlerinden birisi ve biz Türkler için tarihi bağları olan bir şehirdir. Mostar köprüsünü görmeyi unutmayın sakın.

12Bükreş

Doğu Avrupa’da kesinlikle görmeniz gereken başkentlerden birisidir. Romanya’da yer alan bu kent, özellikle vampir şatolarıyla ünlüdür.

13Petersburg

Rusya’ya her gittiğinizde çok pahalı olan Moskova’dan sıkıldıysanız eğer, biraz daha kuzeye çıkıp Petersburg kentine gitmelisiniz. Hem ucuz hemde çok tarihi bir şehirdir.

Son olarak biraz daha uzağa gidelim.

14Güney Amerika

Özellikle gezgin Türklerin son yıllarda tercihi olan bu kıta, gittikçe popülerleşmiştir. Gidiş geliş masrafları yüksek olsa da imkanı olanlar için inanılmaz bir deneyim olacaktır.

15Güney Asya ve Pasifik

Güney Asya’da pasifiğe kıyısı olan hemen her ülke güzeldir desek yeridir. Zamanı bol olanlar için özellikle bahar aylarında gitmenin daha uygun olduğu ülkelerdir.

Bizden bu kadar. Sizinde eklemek istedikleriniz varsa yorum olarak yazabilirsiniz. Teşekkürler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz