Gökçebey

Gökçebey ilçesi Zonguldak ilimizin 8 ilçesinden biridir. İlçe şehir merkezine yaklaşık 45 km uzaklıktadır. Buraya ulaşmak için şehir merkezinde kalkan dolmuşlarla ulaşılabilir.

Zonguldak’ın İlçeleri

İlçemiz 1845 yıllına kadar Tefen adıyla Bolu ilimize bağlı bir sancak iken 1963 yıllında Gökçebey adını vermiş. 1972 yıllında Belediye teşkilatı kurulmuş. 1990 yıllında çıkan bir kanunla ilçe statünse kavuşmuştur. İlçe 2015 yıllı itibari ile nüfusu 21.402’dır. ilçe %60’ı ormanlarla kaplıdır.

Gökçebey Nerede

Gökçebey Gezi Rehberi

İlçe merkezinde Camlı Köşk, Belediye Aile Çay Bahçesi ve Parkı, Atatürk Parkı ve Çay Bahçesi adlarında çocuk parkı ve kafeterya alanları vardır. Kabalaklı, Pamukdüzü, Kertili (Çamlık) mesire yerleri, Karanlık Dere, Kurtdamı ve Sarıgöl Ormanları av turizmine son derece elverişli yerlerdir.

Gökçebey

Çanakçılar Özel Etnografya Ve Arkeoloji Müzesi

Zonguldak ilimize bir gezi düzenlediğinizde planınızda mutlaka bulunması gereken bir yer de Zonguldak İlimizin Gökçebey ilçesinde bulunan Çanakçılar Özel Etnografya ve Arkeolojik Müzesidir. Bu müze Zonguldak ilimizde faaliyet gösteren Çanakçılar Seramik Anonim Şirketi tarafında açılmıştır. Bu müze iki katlı olup ziyaretçilerine hizmet vermeye devam etmektedir. İlk katında ilimizde bulunan fabrikalarda üretilen seramik eşyaları sergilenmektedir. Ayrıca bu katta satış yeri ve sergi yeri de mevcuttur. İkinci katta ise bölgede yapılan kazılar sonucunda elde edilen tarihi yapıları burada sergilenmektedir. Ayrıca müzenin bulunduğu bahçe yaban ve Evcil hayvanlara ait bir hayvanat bahçesidir. Bu ilçemize yolunuz düştüğünde gidip görmeniz gereken bir yer olduğunu söylemiştik. Gittiğinizde burada bulunan hayvanları da ziyaret edebilirsiniz.

Çanakçılar Özel Etnografya Ve Arkeoloji Müzesi

Veyisoğlu Köyü Anıt Ağacı

Bu anıt ağacı Zonguldak ilimizin Gökçebey ilçesine bağlı Veyisoğlu Köyünde bulunur.  Koca meşe mevkiinde yer alan palamut meşe ağacı T.C Kültür Turizm Bakanlığı Karabük Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Müdürlüğü tarafından 18.10.2010 tarihinde anıt ağaç olduğunu tescillenip koruma altına alınmıştır. Bu anıt ağacın çevre düzenlemesi yapıp ziyaretçilere açılmıştır. Bu ağacın çevre düzenlemesi ve tanıtımını Gökçebey Orman İşletme Şefliği ve Orman Fidanlık Müdürlüğü’nce gerçekleştirildi. Gökçebey Kaymakamlığı ise 8 kişilik masa kurarak ziyaretçilere piknik alanı açmıştır. Söylenenlere göre ağacın 500 yaşında olduğu tahmin edilmektedir. Ağacın gövde çevresi 510 cm, yerden yüksekliği 15m ve kapladığı alan ise 300 metre karedir. Sonuç olarak 500 yaşında ve kapladığı hacim olarak büyük olan bu ağacı merak ediyorsanız bir gün Kara Elmas ilimize yolunuzu düşürüp ziyaret edebilirsiniz.

Anıt Ağacı

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz