Kozan

Kozan; Adana iline bağlı bir ilçedir. Kozan ilçesi, Adana il merkezine 68 km uzaklıkta yer almaktadır. Kozan ilçesine yol üzerinde yer alan portakal çiçeğinin muhteşem kokusu eşliğinde güzel bir yolculuk ile ulaşabilirsiniz.

Kozan Gezilecek Yerler

Kozan gelişmiş bir ilçedir. Kozan ilçesi yaylaları, tarihi evleri, tarihi yapıları ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış tarihi kaleleri ile dikkat çekmektedir. Kozan ilçesinde yer alan gezilecek yerler şunlardır:

Kozan (Sis) Kalesi: Kozan ilçe merkezinde dik bir tepe üzerinde yer almaktadır. Çukurova’yı çevreleyen dağ kalelerin 4. Halkasını oluşturmaktadır. Sis Kalesi olarak da anılan Kozan Kalesi; Hititler tarafından yapılmıştır. Çukurova Bölgesinin en önemli kalelerinden olan kale; amfi tiyatro şeklinde inşa edilmiştir.

İki grup halinde inşa edilen kalenin 44 kule ve burcu bulunmaktadır. Sis Kalesi tarih boyunca birçok medeniyet tarafından kullanılmıştır. Günümüze sağlam olarak ulaşan Sis Kalesinde Akdeniz manzarasını izleyebilirsiniz. Ayrıca kalenin çevresi mesire yeri olarak kullanılmaktadır.

Göz at ;

  1. Adana Gezilecek Yerler
  2. Adana’da Gezilecek 10 Yer
  3. Adana Gece Hayatı
  4. Adana Nerede, Hangi Bölgede ve Nüfusu
  5. Adana Merkez Park
  6. Sabancı Merkez Camii
  7. Adana Sinema Müzesi
  8. Adana Ulu Camii ve Külliyesi
  9. Adana Arkeoloji Müzesi
  10. Adana Atatürk Evi ve Müzesi
  11. Adana Büyük Saat Kulesi
  12. Adana Etnografya Müzesi
  13. Adana Atatürk Parkı
  14. Anavarza Antik Kenti
  15. Misis Mozaik Müzesi
  16. Adana Paintball Oyun Alanı Nerede, Nasıl Gidilir?
  17. Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Nerede, Nasıl Gidilir ve Hangi Şehirde?
  18. Adana Otelleri ve Adana Otel Fiyatları
  19. Akdeniz Bölgesi’nde Görülmesi Gereken 10 Yer
  20. Ceyhan Gezilecek Yerler
  21. Seyhan Gezilecek Yerler
  22. Çukurova Gezilecek Yerler
  23. Aladağ Gezilecek Yerler
  24. İmamoğlu Gezilecek Yerler
  25. Feke Gezilecek Yerler
  26. Karaisalı Gezilecek Yerler
  27. Karataş Gezilecek Yerler
  28. Kozan Gezilecek Yerler
  29. Saimbeyli Gezilecek Yerler
  30. Pozantı Gezilecek Yerler
  31. Sarıçam Gezilecek Yerler
  32. Tufanbeyli Gezilecek Yerler
  33. Yumurtalık Gezilecek Yerler
  34. Yüreğir Gezilecek Yerler
  35. Yumurtalık Otelleri ve Yumurtalık Otel Fiyatları
  36. Karataş Otelleri ve Karataş Otel Fiyatları
  37. Pozantı Otelleri ve Pozantı Otel Fiyatları
  38. Ramazanoğlu Konağı
  39. Varda Köprüsü
  40. Kozan Kalesi
  41. Yılan Kale
  42. Bebekli Kilise
  43. Kapıkaya Kanyonu
  44. Adana Taşköprü
  45. Seyhan Baraj Gölü
  46. Kazancılar Çarşısı
  47. Anavarza Ören Yeri
  48. Belemedik Vadisi
  49. Yumurtalık Plajı
  50. Yumurtalık Ayas Belediye Plajı
  51. Tahtalı Dağları Nerededir?
  52. Bahri Paşa Çeşmesi
  53. Aladağ-Meydan Yaylası
  54. Karataş Antik kenti

Karasis Kalesi: Kozan ilçe merkezine yaklaşık 17 km uzaklıkta yer almaktadır. Çukurova dağ kalelerinin en önemli halkasını oluşturmaktadır. Büyük İskender’in komutanlarından biri olup devlet kuran Selefkoslar tarafından inşa edilmiştir. Günümüze oldukça sağlam ulaşmıştır.

Anavarza Antik Kenti: Kozan ilçesine bağlı Dilekkaya Köyü yakınlarında yüksek kayalıklar üzerine kurulmuştur. Anavarza Antik Kentinin tarihi MÖ. 1. Yüzyıla dayandığı tahmin edilmektedir. Anavarza Antik Kenti; Asur, Roma, Bizans, Abbasi ve Ramazanoğluları gibi devletlere uzun yıllar boyunca ev sahipliği yapmıştır.

Bu antik kentte her medeniyete ait yapı kalıntıları bulmak mümkün. Günümüzde açık hava müzesi olarak faaliyet veren Anavarza Antik Kentinde bulunan kaya mezarları, kilise, su sarnıcı, surlar, kale, mozaikli iki havuz ve 18 çeşit deniz hayvanını gösteren Anavarza Mozaikleri oldukça dikkat çekmektedir.

Kilikya Manastırı: Kozan Kalesi eteklerinde yer alan Kilikya Manastırı Rubinyan Krallarından Haytum tarafından İstanbul’da bulunan Ayasofya’nın benzeri olarak inşa edilmiştir. Ermeni Dünyası için oldukça önemli bir manastırdır. Birçok önemli dini törenlerin yapıldığı manastırdan günümüze sadece duvarları ulaşmıştır.

Hoşkadem Camii: Kozan ilçe merkezinde çarşı içinde yer almaktadır. Çok sayıda tarihi yapıya sahip olan Kozan ilçesinin en önemli tarihi eserlerinden biridir. Caminin kuzey kapısı üzerinde yer alan kitabeye göre 1448 yılında Mısır Kölemen Sultanı Abdullah Hoşkadem tarafından dikdörtgen planlı olarak inşa edilmiştir. Ulu Camiler sınıfına dahil edilen Hoşkadem Camii; halk tarafından Büyük Camii olarak anılmaktadır. Günümüzde Hoşkadem Camii ibadete açıktır.

Bucak Cennet Vadisi: Kozan ilçe merkezine 15 km uzaklıkta yer almaktadır. Köreken Dağlarının atından Sumbas Çayının çıkış noktası olan Bucak Cennet Vadisi sazlıklar, söğüt ağaçları ve çayda yüzen ördekler ile muhteşem bir güzellik oluşturmaktadır. Cenneti andırdığından cennet vadisi adını almıştır. Muhteşem tabiata sahip olan Bucak Cennet Vadisi sakin, huzurlu bir mesire yeridir. Burada doğa yürüyüşü yapabilir ve sevdikleriniz ile keyifli bir piknik yapabilirsiniz.

Dağılcak Mesire Alanı: Kozan ilçesinde Kozan Barajının yanında yer almaktadır. Yeşilin suyla buluştuğu muhteşem bir doğaya sahip Dağılcak Mesire Alanı günün yorgunluğunu atmak için halka sunulan bir cenneti oluşturuyor. Muhteşem bir doğaya ve serin havaya sahip Dağılcak Mesire Yeri şehrin kalabalığından ve sıcaktan bunalanların sığındığı bir yerdir.

İlçenin en çok ziyaretçi alan Dağılcak Mesire Alanı doğa yürüyüşü için de ideal bir yerdir. Ayrıca Kozan ilçesinde yer alan ilçenin en eski sivil mimarisine sahip olan Yaverin Konağı ve ilçe merkezinde yer alan tarihi Bedesten’i görmenizi tavsiye ederim.

Kozan Atatürk Parkı
Kozan Hangi Şehirde
Kozan Haritası
Kozan Nasıl Gidilir
Kozan Nerede
Kozan

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz