Sındırgı

Sındırgı Balıkesir’e bağlı bir ilçedir. İl merkezine 63 km uzaklıkta olan Sındırgı’ya ulaşım gayet kolaydır. Ulaşım problemi olamayan bu ilçeye; Balıkesir’den her saat araba kalmaktadır. Ayrıca Kütahya, Simav, Manisa ve Akhisar’dan kalkan arabalar ile de ulaşabilirsiniz.

Sındırgı Gezilecek Yerler

Binlerce yıllık geçmişe Sahip Sındırgı; doğal güzellikleri ve kaplıcaları ile keşfedilmeye bekleyen saklı bir cenneti andırıyor. İlçenin en dikkat çeken yönü şifa kaynağı kaplıcalarıdır.

Göz at ;

  1. Sındırgı Gezilecek Yerler
  2. Sındırgı Nerede, Nerenin İlçesi ve Hangi Bölgede Şehirde
  3. Balıkesir Gezilecek Yerler
  4. Balıkesir’de Gezilecek 10 Yer
  5. Balıkesir Gece Hayatı
  6. Balıkesir Nerede, Hangi Bölgede ve Nüfusu
  7. Balıkesir Otelleri ve Balıkesir Otel Fiyatları
  8. Balıkesir Paintball Oyun Alanı Nerede, Nasıl Gidilir?
Sındırgı Hangi Şehirde
Sındırgı Hangi Şehirde

Hisaralan Kaplıcaları (Termal Turizm Merkezi): Sındırgı merkezine 8 km uzaklıkta bulunmaktadır. Hisaralan Kaplıcaları termal turizmde önemli bir yere sahiptir.

Bir tepe üzerinde yaklaşık 20 kaynağa sahip olan bu kaplıcanın suyu 90 derecededir. Kaplıca suları; siyatik, romatizma ve bazı kadın hastalıklarına iyi gelir. Bölgede bulunan oteller rahatsızlığa göre tedavi süreçleri belirlemektedir.

Şehir kalabalığından uzak, sakin bir tatil için doğal güzelliklere sahip bu termal turizm mekânı tercih edilebilir.

Emendere Kaplıcası: Etrafı ormanlarla çevrili, derin bir vadide yer alan saklı bir cenneti andıran Emendere Kaplıcası; Sındırgı ilçesine 6 km uzaklıktaki Ilıcalı Köyünde bulunmaktadır. Sındırgı merkezden kalkan arabalar ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Suyu 33 derece sıcaklıkta olan kaplıca; sedef, mantar, egzama gibi cilt hastalıklarına, gut hastalığına, böbrek taşlarına ve mide rahatsızlıklarına iyi gelmektedir. Bölgede açık ve kapalı yüzme havuzu, Türk hamamı ve apart dairelere sahip bir tesis bulunmaktadır.

Cüneyt Köprüsü: Cüneyt vadisinde ormanlık bir alanda bulunan köprü görülmesi gereken tarihi yerlerdendir. Geniş kemerli tek gözden oluşan köprünün kitabesi günümüzde mevcut olmadığı için kim tarafından yaptığı bilinmemektedir. Günümüze kadar sağlam olarak ulaşan önemli eserlerdendir.

Şerif Paşa Meydanı: Sındırgı merkezinde bulunmaktadır. Genelde tüm etkinlikler bu meydanda düzenlenmektedir. Bundan dolayı ilçenin önemli yerlerindendir.

Sındırgı ilçesi yöreye özgü Yağcıbedir halıları ile ünlüdür. Yağcıbedir yörüklerinin iki bin yıllık kültürünü yansıtan özgü bu halılar birçok ülkeye ihraç edilmektedir. Halının ipinde labada bitkisinden elde edilen kök boya kullanıldığı için bu halılar asla solmaz.

Genelde lacivert, kırmızı, koyu kırmızı ve beyazdan renginden oluşan bu halılar kullanıldıkça renkleri daha da güzelleşir. Halıda kullanılan her rengin ayrı bir anlamı vardır. Mesela lacivert; gökyüzü rengin temsil eder, kırmızı; bereketi, koyu kırmızı ya da kahve rengi; bütün canlıların topraktan gelip toprağa döneceğini, beyaz; sevinci ve bekar kızların gelin olma arzusunu temsil eder.

Yağcıbedir halıların ömrü 150- 200 arasında değişmektedir. Bu eşsiz özelliklerinden dolayı bu halılar çok değerlidir. Sındırgı’ya gittiğinizde tezgahlarda işlenen bu halıları mutlaka görmelisiniz. Ayrıca yöreye özgü çam kolonyasını da almanızı tavsiye ederim.

Sındırgı Nerede
Sındırgı Nerede

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz