Dörtdivan

Dörtdivan Bolu iline bağlı bir ilçedir. Dörtdivan ilçesi Bolu il merkezine 42 km uzaklıkta yer almaktadır.

Dörtdivan İlçesi

Küçük bir ilçe olan Dörtdivan ilçesi tarihi kalıntıları ve kayak merkezi ile dikkat çekmektedir. Dörtdivan ilçesinde yer alan gezilecek yerler şunlardır:

Kartalkaya Kayak Merkezi

Bolu il merkezine 50 km, Dörtdivan ilçe merkezine ise 29 km uzaklıkta yer almaktadır. Ülkemizin en gözde kayak merkezlerinden olan Kartalkaya Kayak Merkezi; Köroğlu Dağları üzerinde yer almaktadır. Kartalkaya Kayak Merkezinde kolay, orta ve zor seviyelere sahip pistler bulunmaktadır. Kartalkaya’da kayak sezonu aralık ve mart ayları arasındadır. Konaklama imkanı ve her türlü imkana sahip Kartalkaya Kayak Merkezinde karın tadını doyasıya çıkaracağınız güzel bir kış tatili yapabilirsiniz.

Himmet Dede Türbesi

Dörtdivan ilçe merkezine bağlı olan Yukarısayık ve Sorkun Köyleri arasında bir tepe üzerinde yer almaktadır. Himmet Dede Türbesi 17. Yüzyılda yaşamış olan Bolu iline bağlı Gice Köyünden Hacı Ali Merdan isimli bir zatın oğluna aittir. Tek odalı, taştan yapılan türbe kiremit bir çatı ile örtülmüştür. Himmet Dede Türbesi yöre halkı tarafından sürekli ziyaretçi almaktadır.

Ayvadibi Şifalı Suyu

Dörtdivan ilçe merkezine bağlı Yağbaşlar Köyünde Mürseller Mahallesinde yer almaktadır. Şifalı suları bir çeşmeye dönüştürülmüştür. Çeşmenin yanında küçük bir mescit ve şifalı su ile yıkanılacak bir banyo bulunmaktadır. Aydibi Şifalı Suları cilt hastalıklarına ve böbrek rahatsızlıklarına iyi gelmektedir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz