İsviçre'deki Albinen köyü

İsviçre’nin güneyindeki  nüfusu hızla azalan Albinen köyüne göç edenlere teşvik olarak yerel yönetim 70 bin dolar vermektedir.

İsviçre’deki bu köye taşınana 70 bin dolar verilecek

Albinen köyü; 240 nüfuslu bir dağ köyüydü. Fakat bu yer sürekli göç veren bir köy durumuna düştü. Yakın tarihte köy okulu bile kapandı. Köy halkı imza toplayarak köyün cazip hale getirmesini istedi.

Göz at ;

  1. Bern Nerede, Hangi Ülkede ve Nerenin Başkenti
  2. İsviçre’de Gezilecek 10 Yer
  3. İsviçre Nerede?
  4. İsviçre’nin Başkenti, Şehirleri ve Bölgeleri
  5. İsviçre Vizesi İçin Gerekli Evraklar ve Nasıl Alınır?
  6. İsviçre’deki bu köye taşınana 70 bin dolar verilecek

Köy halkının bu isteğini yerel yönetim de karşılık buldu. Köye gelen her aile başına 70 bin dolar vereceğini söyledi. Köye taşınan her yetişkine 25 bin İsviçre frangı ve her çocuk başına 10 bin İsviçre frangı verilmesi düşünülüyor.

İsviçre’deki Albinen köyüne taşınana 70 bin dolar

Yerle Yönetim; Köye gelen kişiler için bazı kriterler öne sürdü. Bu kriterlere uygun olanlar köyde yaşayıp bu teşviği alacak. Peki nedir bu kriterler dediğinizi duyar gibiyim.  Öncellikle bu köye gelen biri yetişkin olarak 45 yaşından küçük olması lazım. Daha çok gençlerin buraya gelmesi amaçlanmaktadır. Daha sonra Köyde 200 bin dolar değerinde bir ev satın alması gerekir ve en can alıcı noktası da bu köyde en az 10 yıl kalma şartı var. 10 Yıldan önce köyü terk edenler verilen nakit para maalesef geri alınmaktadır.

İsviçre’deki Albinen köyüne taşınana 70 bin dolar verilecek

Birkaç gündür bizim ülkenin medyasında genişçe yer buldu. Sadece bizim ülkemizde değil, bütün dünya medyasında yer aldı. Bu teşvik nasıl sonuçlanacak. Gerçekten olumlu sonuçlar alınacak mı hep beraber göreceğiz.


İsviçre’de nüfusu azalan köye yerleşene 280 bin lira veriliyor!

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz