Yeni Kaledonya Gezi Rehberi
Yeni Kaledonya Gezi Rehberi

Büyük Okyanus’un güneydoğusunda yer alan Yeni Kaledonya, yaklaşık 300 bin nüfusuyla Fransa’ya bağlı bir ada ülkesidir. 5 ana adadan oluşan Yeni Kaledonya, daha çok doğal güzellikleriyle bilinmektedir. Dünyanın öbür ucu olarak nitelendiren bu ada ülkesi yıl boyunca çok sayıda turist ağırlamaktadır. Buraya yolunuz düşerse gezip görmeniz gereken 10 yer belirledik. İşte o yerler…

Prony

Ülkenin kuzeydoğusunda yer alan Prony, gezilip görülmesi gereken bir tarih kasabasıdır. Bu köyün tarihi çok eskiye dayanmaktadır. 1911 yıllarında burada mahkumlar için ormanda Noumea’nın artan altyapısını desteklemek için bir alan vardı. Daha sonra bu alan kapandı. Daha sonra bu kalıntılar üzerinde bir köy inşa edildi.  1960’ların sonuna kadar madenciler ve aileleri ile birlikte burayı bir kasabaya çevirdiler. Fakat günümüzde sadece ziyaretçiler buraya uğramaktadır. Kasabada pek yerleşim yeri kalmamıştır. Burada gezilip görülmesi gereken bir çok yer bulunur.

Bourail

Ülkenin batısında yer alan Bourail, ziyaret edilmesi gereken bir tatil köyüdür. Bu köyde gezilip görülecek birçok tarihi yapı ve doğal güzellik alanı bulunur. Burada eski dönemden kalma birçok mimari yapı bulunmaktadır. Bunlardan biri de deniz feneri ve askeri postanesidir. Şehirde bulunan Bourail Müzesinde birçok tarihi yapı sergilenmektedir. Bu müzeye geldiğinizde şehrin tarihi ve kültürünü daha yakında inceleyebilirsiniz. Ayrıca burada yer alan  Bonhomme de Bourail adlı kaya parçası şehrin simgesi haline gelmiştir. Buraya gelip harika fotoğraf kareleri çekebilirsiniz. Bu köy, Unesco Dünya miras listesinde bulunmaktadır.

Nouméa

Grande Terre’in güneyinde yer alan Nouméa, Yeni Kaledonya’nın başkenti ve yaklaşık 90 bin nüfusuyla ülkenin en büyük şehridir. Ülkenin en çok ziyaret edilen şehirlerinden biridir. Eğlence, yeme-içeme, ulaşım ve konaklama konusunda en iyi şehirdir. Ayrıca burada gezilip görülecek birçok turistik alan bulunmaktadır. Yolunuz düşerse mutlaka ziyaret edin derim.

Dumbea

Ülkenin kuzeybatısnda yer alan Dumbea, gezilip görülmesi gereken harika bir doğa kasabasıdır. Burada yer alan doğal güzellikler oldukça büyüleyicidir. Özellikle  maceraperest gezginler için oldukça iyi bir adres. Burada harika yürüyüş parkurları bulunmaktadır. Bu yürüyüş parkurlarından gezip harika doğa eşliğinde muazzam fotoğraf kareleri yakalayabilirsiniz. Dumbea Nehrinin nefes kesen manzarası ve biyolojik çeşitliliğini yansıtan  Dumbea İl Parkı ziyaret edilmesi gereken yerlerdendir.

Poindimié

Ülkenin ana adası olarak bilinen Grande Terre’nin kuzey doğu kıyısında yer alan Poindimié, mutlaka keşfedilmesi gereken ilginç bir kasabadır. Burada derme çatma evlerden yaşayan ilkel kabileler bulunmaktadır. Burada yaşayan halkın kültürü ve yaşamını rehberler eşliğinde gidip keşfedebilirsiniz. Bunun yanında bölgede yer alan şelaleler, plajlar ve şnorkelle dalma ve Tibarama Adası’nda dalış gibi aktivitelere da katılın derim.

Yejele Plajı

Mare adasında yer alan Yejele Plajı, turkuaz suları ve bembeyaz kumla size harika bir tatil keyfi sunan bir halk plajıdır. Buraya yıl boyunca çok sayıda turist akın etmektedir. Ülkenin en popüler plajlarından biridir. Buraya gelip deniz, kum, güneş ve eğlencenin keyfini sonuna kadar yaşayabilirsiniz. Burada konaklamak için oldukça şık konaklama yerleri de bulunmaktadır.

Amedee Plajı

Başkent Noumea’ya sadece 24 kilometre uzaklıktaki Amedee Adasında yer alan Amedee Plajı, mutlaka zgidilmesi gereken ülkenin popüler plajlarından biridir. Burada Masmavi berrak suları ve şnorkelle dalış imkanlarıyla, yıl boyunca çok sayıda turist ağırlamaktadır. Plajın bulunduğu ada doğal güzelliklerin yanında birde tarihi yönü ile bilinir. Burada yer alan Amedee Deniz Feneri, oldukça dikkat çekicidir. Buraya yolunuz düşerse bu harika adayı ziyaret edin derim.

Fayaoue Plajı

Fayaoue Plajı, yaklaşık 25 km uzunluğunda olup ülkenin en uzun plajı ve kumsalı olarak bilinmektedir. Plaj, beyaz kumları ve masmavi sularıyla yıl boyunca çok sayıda turist ağırlamaktadır. Burada Yüzme, kano, yelken, rüzgar sörfü gibi su sporları yapmak için oldukça uygun bir yerdir. Buraya gelip sevdiklerinizle birlikte harika bir tatil keyfi yaşayabilirsiniz. İnce beyaz kumları oldukça dikkat çekmektedir.

Faubourg Blanchot

Başkent Noumea’ya yakın bir konumda bulunan Faubourg Blanchot, tarihi bir kasabadır. Burada sömürge döneminde kalma birçok mimari yapıya ev sahipliği yapmaktadır. Özellikle burada yer alan Noumea mahallesinin her köşesi tarih kokmaktadır. Buraya gelip bu mahalleyi mutlaka ziyaret edin. Günümüzde bu kasabada yaklaşık 60 tane tarihi bina bulunmaktadır.

10  L’Île-des-Pins Adası

Yeni Kaledonya’nın güneyinde yer alan L’Île-des-Pins diğer adıyla Isle of Pines, Ülkenin en popüler turizm adasıdır. Yemyeşil yağmur ormanı, harika plajları ve bakir doğasıyla göz kamaştırmaktadır. Buraya yıl boyunca çok sayıda turist akın etmektedir. Özellikle bu ada üzerinde yer alan Kuto Plajı oldukça popüler bir doğal güzellik olup yıl boyunca çok sayıda turist ağırlamaktadır. Buraya yolunuz düşerse mutlaka bu adayı keşfetmeye gelin derim.


Bunlar dışında Yeni Kaledonya hakkındaki genel bilgileri bir liste halinde size sunmak istiyorum. Şöyle ki;
Yeni Kaledonya

Nüfus: 266.431

Başkent: Nouméa

Resmi Dili: Fransızca

Para Birimi: CFP frangı

Bulunduğu Kıta: Okyanusya

Kuruluş Tarihi: 1853

Vize Durumu: Fransız yönetiminde olduğu için Yeni Kaledonya’ya ziyaret etmek için vize almanız gerekir.

Yeni Kaledonya Nerede, Nasıl Gidilir
Yeni Kaledonya Nerede, Nasıl Gidilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz