gezilecekyerlercom
gezilecekyerlercom

San Marino Nerededir? – San Marino Güney Avrupa’da İtalya Yarımadası içerisinde Apenin Dağlarının küçük bir tepesinde yer alan bir şehir devletidir. San Marino ülkesinin her tarafı İtalya ile çevrilidir.

San Marino Nerededir?

San Marino Avrupa’nın Vatikan ve Monaco’dan sonra en küçük üçüncü ülkesidir. San Marino Ülkesi 9 idari bölgeden oluşmaktadır. San Marino Ülkesi çok partili temsili demokrasi sistemi ile yönetilen demokratik bir cumhuriyettir. San Marino ülkesinin başkenti aynı zamanda ülkenin en büyük şehri olan Monte Titano üzerinde bulunan ülkeyle aynı adı taşıyan San Morino şehridir. San Marino ülkesinin resmi dili İtalyancadır.

Ülkenin para birimi Euro’dur. San Marino ülke halkının yüzde 97’den fazlası Roma Katolik kilisesine mensuptur. San Marino ülkesinde Akdeniz iklimi hüküm sürmektedir. Ülkede yazlar sıcak, kışlar ılık geçmektedir. Ülkeyi ziyaret etmek için en uygun tarih Nisan ve ekim ayları arasıdır. San Marino Ülkesi vize istemektedir. San Marino ülkesine İstanbul çıkışlı uçuşlar bulunmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz