Bern Gezi Rehberi
Bern Gezi Rehberi

Bern, İsviçre’nin fiili başkenti ve aynı zamanda ülkenin en büyük dördüncü kentidir. Benzersiz doğası ve sayısız tarihi yapısı ile dikkat çeken Bern kenti Avrupa’nın en etkileyici kentlerinden biridir. Burada gezilip görülecek çok sayıda yer bulunmaktadır. Buraya yolunuz düşerse mutlaka gezip görmeniz gereken 10 yeri listeledik. Şöyle ki;

 Matte

Aare Yarımadası’nın güney doğusunda yer alan Matte, mutlaka gezilip görülmesi gereken muazzam bir köydür. Bu köyde insan eliyle yapılmış muazzam 3 tane su kanalı bulunur. Bunun dışında yine birçok tarihi yapı ve doğal güzellik alanı bulunur. Huzur, tarih, manzara ve doğal güzellik bir yer arıyorsunuz mutlaka bu köye gelmelisiniz.

Einstein Evi 

Kramgasse üzerindeki 49 numaralı binada yer alan Einstein Evi, Dünyaca ünlü fizikçinin eşi ve çocuğu ile birlikte 1903-1905 yılları arasında yaşamış bir evdir. Bu ev günümüzde müze olarak kullanılmaktadır. Müzede ünlü fizikçiye ait birçok eser ve kişisel eşya sergilenmektedir. 3 katlı olan bu müze, muazzam eserler sergilenmektedir. Buraya yolunuz düşerse mutlaka bu müzeyi ziyaret edin derim.

Bern Ayı Parkı

Aare Nehri’nin kıyısında yer alan Ayı Parkı, 2009 yıllında hizmette açılan harika bir parktır. İlk olarak 1857 yıllında açılan bu park, kötü şartlar nedeniyle kapandı. 2009 yıllında tekrar açıldı. Burada çok sayıda ayı bulunmaktadır. Ayı Hayvanat bahçesi desek yeridir. Buraya gelip Ayıları doğal ortamlarından ziyaret edebilirsiniz.

Bern Katedrali

Eski Şehir’in güneyinde yer alan Bern Katedrali, 1421-1893 yılları arasında inşa edilen Avrupa’nın en renkli dini yapılarından biridir. 100 metrelik kule uzunluğuyla görenleri kendine hayran bırakmaktadır. Küçük bir ücret karşılığında kuleye çıkıp şehrin harika manzarasını izleyebilirsiniz. Buraya yolunuz düşerse mutlaka bu anı yaşayın.

Bern Saat Kulesi

Eski Şehir Bölgesinde yer alan Saat Kulesi, 13.yüzyıla ait muazzam bir yapıdır. Bern şehri denilince akla gelen ilk şeylerden biridir. Şehrin sembolü ve renkli bir yapısı olarak bilinmektedir. Orijinal halini koruyan bu yapıyı mutlaka ziyaret edin. Bu yapıyı görüp önünde fotoğraf çektirmeden dönerseniz çok şey kaybedersiniz. Benden söylemesi…

Bern Tarih Müzesi

Bern kent merkezinde yer alan Tarih Müzesi, 1894 yıllında ziyarette açılan İsviçre’nin en büyük müzesidir. Aynı zamanda en popüler ve renkli müzesidir. Bu müzede çok sayıda eser sergilenmektedir. Buraya sevdiklerinizle birlikte gelip 500 bini aşan parçayı ziyaret edip inceleyebilirsiniz. Bu parçalar içinde Einstein’ın hayatına ve çalışmalarına yön veren bölümlerde bulunur.

Paul Klee Galerisi

Bern şehrinde yer alan Paul Klee Galerisi, 2005 yıllında hizmette açılan dünyanın en etkileyici koleksiyonudur. Bu koleksiyon, 1879-1940 yılları arasında yaşamış Bernli sanatçı Paul Klee’nin yaklaşık 4000 çalışmasını sergilediği alandır. Burada muazzam parçalar bulunur. Kalıcı eserler yanı sıra ülkede yaşayan diğer sanatçıların parçaları da bulunmaktadır.

Hapishane Kulesi

1246 yılında inşa edilen erken barok mimari tarzındaki Hapishane Kulesi, mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biridir. Bu yapı, uzun süre kadınların hapsedildiği yer olarak bilinir. Bu yapı, günümüzde politik oturumlara ve kültürel etkinliklere ev sahipliği yapmaktadır. Şehrin sembolik bir yapısıdır. Buraya mutlaka gelip bu yapıyı gezip görün derim.

Eski Şehir (Altstadt)

Ortaçağ’dan kalma birçok tarihi yapı ve kalıntıların bulunduğu Eski şehir, mutlaka gezilip görülmesi gereken bir alandır. Burada birçok tarihi yapı bulunur. Bu yapılar genelde 12. ila 15. yüzyıllar arasında inşa ediliyor. Bölge 3 tarafı Aare Nehri ile çevrelenmiş bir tepede yer alır. Buraya yolunuz düşerse bölgede yer alan Bern Katedrali, Saat Kulesi, Parlamento Binası gibi popüler tarihi yapıları mutlaka gezip görün. Bu bölgeyi ziyaret etmeden dönerseniz, şehrin ve ülkenin tarihini öğrenmemiş olursunuz.

10  İsviçre Federal Sarayı

Başkent Bern’de yer alan İsviçre Federal Sarayı, 1902 yılında  mimar Hans Auer tarafından inşa edilen önemli bir yapıdır. Ulusal Konsey ile Devlet Konseyi’nin oturumlarının  gerçekleştirdiği bir yerdir. Bu yapının mimarisi oldukça dikkat çekicidir. Bu yapının en dikkat çekici özelliği 33 metre olan kubbesinin altındaki devlet armasıdır.

Göz at ;

  1. Bern Nerede, Hangi Ülkede ve Nerenin Başkenti
  2. İsviçre’de Gezilecek 10 Yer
  3. İsviçre Nerede?
  4. İsviçre’nin Başkenti, Şehirleri ve Bölgeleri
  5. İsviçre Vizesi İçin Gerekli Evraklar ve Nasıl Alınır?
  6. İsviçre’deki bu köye taşınana 70 bin dolar verilecek

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz