Alaska Hakkında
Alaska Hakkında

Alaska, Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük ve en Kuzeyindeki eyaletidir. Kanada ile sınırı bulunmaktadır. Ancak Amerika Birleşik Devletleri’nin herhangi bir Eyaleti ile ortak bir sınırı yoktur. Eyaletin bir kısmı Kuzey Kutbu’ndaki Kuzey Kutup Dairesi’nin kuzeyinde yer almaktadır.

Alaska çok kuzeyde olduğu için, kışlar uzun ve soğuktur. Ülkenin topraklarının beşte dördü yıl boyunca donuyor, bu yüzden Permafrost toprağı. Alaska soğuk ılıman iklim bölgesinde yer almaktadır.

Alaska Hakkında
Alaska Hakkında

Alaska toprak büyüklüğü olarak pek çok ülkeden çok daha büyüktür. Ancak sadece 740.000 kişilik bir nüfusu barındırmaktadır. Bu nüfusun çoğu eyaletin en büyük şehri olan Anchorage’da yaşamaktadır. Nüfusun bir kısmı Hintliler veya Inuit’tir. Alaska’nın büyük bir kısmı neredeyse ıssızdır. Bazı yerler o kadar uzak ki, onlara giden bir yol yoktur. Genellikle sadece deniz uçakları veya gemilerle ulaşılabilir.

Alaska’da daha önce Altın, daha sonra petrol arandı. Arktik Okyanusu’nun kıyılarında çok fazla petrol olduğu ortaya çıktı. Bununla birlikte, hammadde uzun borularla Alaska’nın güneyine yönlendirilmeli ve daha sonra gemilere yüklenmelidir. Bunun da çevre için büyük dezavantajları var. Satıştan elde edilen kazançların bir özelliği vardır. Yıllık karın yarısı Alaska sakinleri arasında eşit olarak dağıtılır. Bu kişi başına 1000 dolardan biraz fazla.

Alaska kaç ay gece?
Alaskada kış kaç ay sürer?
Alaska hep kış mı?
Alaska’da yaşayan insanlara ne denir?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz