Hannover Hakkında Bilgi
Hannover Hakkında Bilgi

Hannover, Aşağı Saksonya eyaletinin başkentidir. 500.000’den fazla nüfusu vardır. Almanya’nın en büyük 15 şehri arasında yer almaktadır.

Hannover 12. yüzyılda kuruldu. 17. yüzyıldan itibaren Hannover Seçmenlerinin başkentiydi. Daha sonra, 1714’te Hannover, Büyük Britanya ile kişisel bir birlik kurdu. İngiliz Kralı aynı zamanda Hannover Seçmeniydi. 1814 yılında Hannover bir Krallık oldu. 1866’da Prusya, Hannover Krallığı’nı işgal etti. Hannover şehri, Prusya eyaletinin başkentiydi. 1946’dan beri Aşağı Saksonya eyaletinin başkenti olmuştur.

Hannover Hakkında Bilgi
Hannover Hakkında Bilgi

Hannover dili en iyi yüksek Almanca olarak kabul edilir. Şehirde neredeyse hiç Lehçe konuşulmuyor. 17. yüzyılda Kuzey Almanya’da en saf yüksek Almanca’nın konuşulduğu söyleniyordu. Daha sonra, bir Krallığın Başkenti olarak özellikle önemli olduğu için Hannover’e odaklanıldı.

Hannover önemli bir fuar şehridir. Burası dünyanın en büyük fuar alanı. 2000 yılında bir dünya Fuarı düzenlendi. Ayrıca Hannover’de birçok demiryolu hattı bir araya gelmektedir. Şehir, Mittelland Kanalı üzerinden, gemiler için de önemlidir. Hannover’de ayrıca bir Havaalanı ve bir üniversite bulunmaktadır. Hannover’in Yeni Belediye Binası şehrin önemli bir simgesidir. 97 metre yüksekliğinde ve 130 metre genişliğindedir. İnşaat on iki yıl sürdü. 1913 yılında İmparator II. İnşaat on milyon Mark’a mal olmuştu. Ancak Hannover şehri, her şeyi nakit olarak ödeyebildiği için gurur duyuyordu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz