Mısır Hangi Kıtada?
Mısır nerede?
Mısır Arap Cumhuriyeti, dünyadaki birkaç kıtalararası ülkeden biridir. Ülkenin çoğu Afrika’nın kuzeydoğu köşesinde, Sina Yarımadası ise Asya kıtasının güneybatı köşesinde yer almaktadır. Mısır kendisini bir Afrika devleti olarak görüyor, Mayıs 1963’ten beri Afrika Birliği üyesi. İsrail ve tartışmalı Gazze Şeridi ülkenin kuzeydoğusunda yer alırken, Kızıldeniz Doğuya ve eyaletin güney sınırının bir kısmına uzanırken, Sudan diğer güney sınırını işgal ediyor. Libya, Mısır’ın batı tarafında yer almaktadır.
Tarih
Ülke, dünyadaki en eski Uluslardan biri olarak kabul edilir. İşlevsel hükümetlerin, yazının, tarımın ve dinin en eski biçimlerinden sorumlu bir medeniyet beşiğidir. Modern Mısır, İngilizlerden bağımsızlığını kazandıktan sonra hükümeti bir monarşi olarak kurduğu 20. yüzyılın başlarına kadar uzanıyor.
1952’de bir devrim gerçekleşti ve Mısır bir cumhuriyet devleti oldu. Altı yıl sonra Suriye ile birleşti ve Birleşik Arap Cumhuriyeti doğdu. Birlik daha sonra 1961’de feshedildi. 20 Yüzyılın ikinci yarısında Mısır, İsrail ile çeşitli çatışmalar yaptı. Çatışmalar 1948, 1956, 1967 ve 1973’teydi. 1967-1980 yılları arasında Mısır, devletin askerlerini geri çektiğini ve İsrail’in bir ülke olarak varlığını tanıdığını gören Camp David Anlaşmalarını imzalamadan önce Gazze Şeridi’ni işgal etti.
Coğrafya
Mısır yaklaşık 386.660 mil karelik bir alanı kaplamaktadır. Arazi son derece kuru. 95 Milyon insanın çoğu (% 99) coğrafi olarak Nil Vadisi ve Deltası boyunca yaşamakta, nüfusun% 98’i ülkenin% 3’ünde yaşamaktadır.
Aslında, dünyanın en kurak ve en güneşli ülkesidir. Anakara Mısır, Sina Yarımadası’na Süveyş Kıstağı ile bağlanır; Afrika ve Asya’yı birbirine bağlayan bir kara köprüsü. Hem Sahra hem de Libya çölü Mısır’a giriyor. Nil kıyıları dışında, Mısır’ın diğer tüm bölgeleri insan yerleşimi için uygun olmayan çöllerden oluşuyor.
İklim
Mısır’da yağışlar dağınıktır, ancak yağmur yağdığında kışın yağar. Yağış ortalamaları başkent Kahire’nin güneyinde yılda yaklaşık 5 mm, kuzey kıyısında ise 410 mm’dir. Bazı durumlarda Sina dağlarında ve kuzey bölgelerinde kar yağar. 13 Aralık 2013’te Kahire, çok az olmasına rağmen on yıllardır ilk karını yaşadı. Yaz aylarında ülkenin kuzey kesimi yüksek sıcaklıklar yaşarken, diğer kısımlar aşırı yüksek sıcaklıklar yaşar.
Hamas rüzgarları yaz başında çöllerden güneye eserek ulusu yanan kum ve toza maruz bırakır; sıcaklıklar yaklaşık 50 ° C’ye yükselir. Nil barajı inşa edilmeden önce Nil Nehri Nil Vadisi’ni sular altında bıraktı ve toprağı doldurdu. Hasat edilen çiftçiler baraj oluşturulana kadar ısrar ettiler. Yükselen deniz seviyeleri ve küresel ısınma, ülkenin yoğun nüfuslu kıyı bölgelerini tehdit ediyor. Etiyopya’nın Mavi Nil’deki büyük Rönesans Barajı’nın inşası, iki ülke arasında soğuk bir savaşa yol açarken, Mısır Nil’i kalbi olarak görüyor.