Aladdin Paşa Camii Nerede, Nasıl Gidilir? | Gezilecek Yerler
BursaGezi RehberiTürkiye

Alaaddin Paşa Camii

Sizinle birlikte bugün tarihte yolculuk yapıp Osmanlı kuruluş dönemine gideceğiz. Osmanlının kuruluş döneminde Başkent olan Bursa ilimize uğrayacağız.

Bursa Aladdin Paşa Camii 

Bursa ilimizin Osmangazi ilçesinde tarihi ve mimari özelikleri bakımında önemli bir yere sahip olan Aladdin Camisi ile ilgili gözlemlerimizi aktaracağız.

Aladdin Camisi Osmanlı tarihinde yapılan en eski camidir. Yani Osmanlı devleti tarafında yapılan ilk camidir. Bu camiyi Osman Beyin oğlu Orhan Beyin ise kardeşi olan Aladdin paşa tarafından inşa edilmiştir. 1326 yıllında Bursa’da inşa edilen bu cami Osmanlı tarihi açısında önemli bir yere sahiptir.

Aladdin Paşa Camisi Nasıl Gidilir
Aladdin Paşa Camisine Nasıl Gidilir

1855 yıllında Bursa da meydana gelen depremde büyük hasar görmüştür. 1861-1862 yıllarında caminin bazı kısımlarını değiştirerek yeniden inşa edilmiştir. 1960 yıllında ise Bursa’da Eski Eserleri Sevenler Derneği tarafında onarılmıştır.

Caminin yapımında moloz taş kullanılmıştır. Onarım zamanında Türk minaresine uygun olmayan değişik tarzda bir üçgen bir alınlık yapılmıştır. Kare planlı olan bu cami içi 8,30 x 8,30 boyutlarındadır. Caminin avlusunun batısına doğru gittiğimizde renkli birçok mezar taşına şahit oluyoruz.

Aladdin Paşa Camisi Nerede
Aladdin Paşa Camisi Nerede

Sonuç olarak bugün hala ibadete açık olan bu cami yöre halkı için çok önemli bir yere sahiptir. Değişik illerden birçok ziyaretçisi gelmektedir. Sizin de yolunuz düşerse mutlaka uğrayınız.

Aladdin Paşa Camisi
Aladdin Paşa Camisi

Aladdin Paşa Camii Nerede, Nasıl Gidilir?

Aladdin Paşa Camii, Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Alaadin Mahallesinde bulunur. Diğer bir deyişle Bursa merkezinde Devlet hastanesi arkasında yer alır. Buraya kent merkezinden yürüyerek ulaşım sağlayabilirsiniz. Ya da şehrin herhangi bir noktasında toplu taşıma araçları kullanarak ulaşım sağlamanız mümkündür.

4 thoughts on “Alaaddin Paşa Camii

  • Osmangazi ilçemizin her karış toprağı kesinlikle tarihi bir yapı var. burada namaz kılmak nasip olmuştu. maneviyatı çok yüksek bir yer. teşekkür ederim

    Yanıtla
    • Sayın hocam ben teşekkür ederim. gerçekten güzel bir cami bende beğenmiştim.

      Yanıtla
  • Murat Bilgiç

    Cami tam adres olarak nerde yazarmısınız..

    Yanıtla

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir