Yakakent

Yakakent Samsun iline bağı bir ilçedir. Yakakent ilçesi Samsun il merkezine 84 km uzaklıkta yer almaktadır.  Yakakent ilçesi Samsun ilinin denize sıfır olan tek ilçesidir. Yakakent ilçesi 14 km uzunluğundaki sahil bandı  ile dikkat çekmektedir.Yakakent ilçesinde gezilecek yerler şunlardır:

Çamgölü Mesire Alanı: Yakakent ilçe merkezine 4 km uzaklıkta yer almaktadır. Çamgölü Mesire Alanı çam ağaçları ile kaplı yemyeşil tabiatı ve tertemiz sahili  ile büyüleyici bir güzellik oluşturmaktadır. İlçenin en gözde mesire yeri olan Çamgölü sakin tabiatı ve temiz havası ile dikkat çekmektedir. Çamgölünde bulunan plajda yüzebilir ve yeşil alanda piknik ya da kamp yapabilirsiniz. Ayrıca yüzmek için ilçe merkezinde yer alan temiz suya ve ince kumlara sahip plajları da tercih edebilirsiniz.

Yakakent (Gümenez) Sahili:  Yakakent ilçesi eşsiz sahili ile dikkat çekmektedir. 14 km uzunluğundaki Yakakent Sahili Yakakent Meydanından başlayarak limana kadar uzanmaktadır. Bir tarafı ormanlar ile çevrili sahilde kafe, restoran ve oteller bulunmaktadır. Ayrıca Yakakent’te yer alan aile plajı ve dalga kıran plajlarında güzel bir tatil yapabilir ve denizin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.

Yakakent Hangi Şehirde
Yakakent Haritası
Yakakent Nasıl Gidilir
Yakakent Nerede
Yakakent Sahil
Yakakent

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz