Göreme de bir yeraltı şehri

Zamanın yavaş aktığı, yüzyıllara meydan okuyan tarihi eserlerin ummadığınız anda karşınıza çıktığı, bozkırın boy gösterdiği bir zenginliktir Nevşehir.

Göreme de bulunan tarihi yemekhane
Göreme de bulunan tarihi yemekhane girişi

Nevşehir Yemekhane

Bu şehre gezi amaçlı gezdiğimizde yukarıda da bahsettiğim gibi ummadığınız bir anda bir tarih eserle karşılaşıyorsunuz. Yüzyıllar boyunca bu bölgede birçok medeniyet yaşamıştır. Bu medeniyetler burada bulunan mağaralara oyuklar şeklinde birçok yerleşim yeri bırakmışlardır. Bunlardan biri de burada bulunan bir yemekhanedir. Burada karşılaştığımız manzara bizi adeta büyüledi. mağaranın içinde Oyuklar şeklinde yan yana dizilmiş üç mekana rastladık. Bunlardan ilki kiler, erzak deposu ve üçüncüsü ise 40-50 kişilik için oluşturulmuş yemekhaneydi. Bu yemekhane taştan masa ve sıralara şahit olduk. Yemekhanenin sağ köşesinde ise üzümleri ezip şarap yapmak için Şırahane bulunmaktadır.

Sonuç olarak Şehrin merkezinde ve çevresinde tatilinize renk katacak, hayranlığınızı kazanacak birbirinden önemli tarihi değerler ve doğal güzellikler mevcuttur. Burayı merak ediyorsanız buyurun sizi Nevşehir ilimize bekliyoruz.

Nevşehir Yemekhane Nerede, Nasıl Gidilir?

Yemekhane, Nevşehir’in Göreme ilçesinde yer almaktadır. Nevşehir il merkezine 10 kilometre uzaklıkta bulunan Yemekhane’ye şahsi aracınızla veya toplu taşıma araçlarıyla ulaşım sağlayabilirsiniz.

Göreme de bir yeraltı şehri
Göreme de bir yeraltı şehri

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz