Dünya'nın En Tuhaf 10 Yasağı

Her ülkenin kendine göre belirli kuralları vardır ki mutlaka bu gereklidir. İnsanların rahat, huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşamlarını sürdürmeleri için bu kurallar ihtiyaç ve gereklidir. Tarih boyunca yazılı ve yazılı olmayan kurallar hep olmuştur. Toplumları bir arada tutan da bu kurallardır. Fakat bazı ülkelerde o kadar tuhaf kurallar var ki bazen duyduğunda ya da gördüğünüzde hadi canım bu kadarı da olmaz diyebiliyorsunuz. İşte siz değerli okurlarımız için dünyanın çeşitli yerlerinde, Ülkelerin çıkardığı 10 tuhaf veya ilginç kuralı sizler için derledik. Bunlar:

1-Sakız yasağı, Singapur

Çevre kirliği ile mücadele kapsamında çıkarılan bu kanuna göre ülkeye sakız sokmak, sakız çiğnemek ve sakız bulundurmak yasak. 1994 yıllında çıkarılan bu kanunda sadece doktor reçetesi ile sakız alabilirsiniz.

2- Güvercin Besleme Yasağı, İtalya

İtalya’nın tarihi keti olan Venedik’de Güvercin besleme yasağı bulunuyor. Sebebi ise Güvercin dışkısının tarihi yapılara zarar verdiği söyleniliyor. Burada güvercin besleyenlere ağır yaptırımlar uygulanıyor.

3-Lolipop Yasağı, ABD

Amerika Birleşik Devletlerine bağlı Washington eyaletinde Lolipop tüketmek yasaktır. Sebebi ise Çocukların güvenliği ve Lolipopa bağlı  ölümlerin engellenmesi.

4-Kumar yasağı, Monaco

Monako, Fransa’ya bağlı olan bir şehir devletidir. Dünya’da kumarhaneler denilince akla gelen yerlerin başında bulunuyor. Fakat burada yerel halkın kumar oynaması yasaktır. Düşünsenize ülkenizde bir şey çok popüler. Dünyanın birçok yerinde bunun için ülkenize geliniyor. Fakat siz kendi ülkenizde bu etkinliği yapamıyorsunuz çünkü size yasak. Burada yaşamak hayli zor olsa gerek.

5-Oyun yasağı, Yunanistan

Şuan pek gündemde olmasa da bir zamanlar komşu Yunanistan’da Bilgisayar oyunları yasaktı. Kumar kapsamında değerlendiği için yasak. Yunanistan’da açık alanlarda playstation, xbox ve bilgisayar oyunlarının oynanması yasak.

6-Bebek yürüteci yasağı – Kanada

Kanada’da 1994 yıllında çıkardığı yasaya göre  yürüteçlerin üretimini, satışını ve tüketimini yasakladı. Sebebi ise Çocukların bedensel ve ruhsal olarak zarar görmesidir.

7-İç çamaşırı yasağı – Rusya

Rusya, Kazakistan ve Belarus 2013 yıllında çıkardığı yasaya dantelli  iç çamaşır giymek yasaktır. Bu yasağın sebebi ise dantelli  iç çamaşırın nem emme özelliğinin pamuklu iç çamaşırlarına oranla düşük olmasıdır. Bu yüzden burada dantelli  iç çamaşır üretmesi ve dışarıdan girişi yasaktır.

8-Çamaşır asmak yasağı- İsviçre

İsviçre genelinde Pazar günleri çamaşır asmak yasaktır.

9- Dedikodu yapmak yasak-Kolombiya

Kolombiya’nın Icononzo kasabasında dedikodu yapmak yasaktır. Uzmanlara göre zamanında burada yaşanan iç çekişmelerin sebebi dedikodulardır. Bu nedenle yasak.

10-Kadınların havuza girme Yasağı-Suudi Arabistan

Sürekli yasaklarla gündeme gelen Arabistan’da Kadınlara birçok şey yasak. Bunlardan biri de Kadınların havuz girip yüzmesidir. Daha yakın tarihte Kadınlara yeni bazı haklar tanındı. Bunlardan biri de Araba kullanma. Umarız bu yasaklar sonunda hepsi kalkar. Sonuçta yasak varsa bu cinsiyet için değil herkes için uygulanmalı. Umarız Dünya’daki cinsiyetçi yasaklar son bulur.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz