Hamsilos Koyu Nerede, Nasıl Gidilir & Konaklama Yerleri

Sinop kent sınırları içerisinde bulunan Hamsilos Koyu,  Türkiye’nin dış kuvvetler tarafında(Buzullar) oluşmuş tek koydur.

Türkiye’nin en kuzey noktasında bulunan bu koy, gezilip görülmeye değerdir. Bu koyun denizle birleştiği kısım oldukça geniştir. İçe doğru gidildikçe daralır ve sonradan orman içinde birleşir. Geçmişte burada savaş olunca savaş gemileri saklanırken günümüzde ise fırtına zamanlarında balıkçıların barınağı olmuştur. Yolunuz Sinop’a düşerse mutlaka uğramanız gereken bir yerdir. Sevdiklerinizle burada piknik yapabilir ve bol oksijen depolayabilirsiniz. Ayrıca harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

Hamsilos Koyu Nerede?

Hamsilos Koyu, Sinop’un merkezine bağlı  Dibekli Köyün sınırlarında bulunur. Diğer bir deyişle Sinop merkeze bağlı Akliman Mevkiinde yer alır. Hamsilos Koyu; Sinop merkeze 11 km, İnceburun’a 10 km, Akliman Koyuna ise 1 km uzaklıkta bulunur.

Hamsilos Koyu Nasıl Gidilir?

Hamsilos Koyu’na ulaşmak için ya şahsi aracınızla ya da kiralayacağınız bir araçla tabelalar yardımıyla ulaşım sağlayabilirsiniz. Fakat araç Hamsilos Koyu’na kadar gidemiyor. Burada biraz doğa yürüyüşü yapmanız gerekecektir.

Hamsilos Koyu Konaklama Ve Yakındaki Oteller

Sinop’a gelen biri konaklama için genelde burayı seçmekteler. Bunun elbete birçok nedeni var. Kendiniz gidip görünce neden burada konaklanmanız gerektiğini anlayacaksınız. Burada bulunan popüler oteller şunlardır.

  • Hamsilos Apart Hotel—Telefon: 0(534) 203 27 16
  • Hamsilos Tatil Köyü—Telefon: 0(368) 287 60 62
  • Ahmet Muhip Dıranas  Oteli-Telefon: 0(368) 287 62 00

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz