Balıkesir Kuvay-ı Milliye Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir, Ziyaret Saatleri & Giriş Ücreti

Balıkesir ili, Merkez Karesi ilçe sınırlarında bulunan  Kuvay-ı Milliye Müzesi, 6 Eylül 1996 tarihinde hizmete açılmıştır.

Balıkesir Kuvay-ı Milliye Müzesi

Müze binası; 1840 yıllında  Karesi Sancağı Defterdarı Giridizade Mehmet Paşa’nın konağı olarak inşa edilmiştir. 15 Mayıs 1919 yıllında Yunanlılar tarafında İzmir işgal edilince burası  II. Kolordu Komutanlığı’na karargah olmuştur. 1947-1988 yılları arasında Balıkesir Belediyesi olarak kullanılmıştır. Daha sonra restore edilip 1996 yıllında Kuvayı Milliye Müzesi olarak hizmete açılmıştır.

İki katlı müze de ilk kat daha çok İzmir işgalini anlatan belge, fotoğraf ve heykeller bulunurken ikinci katında ise Balıkesir’in  tarih öncesi dönemlerden günümüze kadarki dönemini yansıtan arkeolojik ve etnografik eserler sergilenmektedir. Buraya yolunuz düşerse mutlaka uğramalısınız. Burada hem Kurtuluş savaşının ruhunu hem de şehrin tarihi ve kültürünü bu müzede bulabilirsiniz.

Kuvay-ı Milliye Müzesi Nerede?

Kuvay-ı Milliye Müzesi, Balıkesir merkez Karesi ilçesine bağlı Hisariçi Mahallesi, Anafartalar Caddesi üzerinde bulunur.

 Kuvay-ı Milliye Müzesi Nasıl Gidilir?

Buraya şahsi aracınızla Tarlabaşı Caddesi üzerinden tabelalar yardımıyla çok rahat ulaşabilirsiniz. Ya da kent merkezinden toplu taşıma araçları kullanarak ulaşabilirsiniz.

Kuvay-ı Milliye Müzesi Ziyaret Saatleri

Kuvay-ı Milliye Müzesi Pazartesi günleri dışında haftanın her günü 08:00-17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Kuvay-ı Milliye Müzesi Giriş Ücreti

Kuvayı Milliye Müzesi Giriş Ücreti 5 TL’dir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz