Mersin St. Paul Kilisesi Nerede, Nasıl Gidilir, Ziyaret Saatleri & Giriş Ücreti

Mersin ili, Tarsus ilçe sınırında bulunan Aziz Paul Kilisesi, MS 11.ya da 12.yüzyılda Hristiyanlığı yaymak için büyük mücadele veren Aziz Paul adına inşa edilmiştir.

St.Paul Anıt Müzesi

Bu kilise 1993 yıllına kadar farklı amaçlar için kullanılmıştır. Daha sonra belli bir süre boş kalan yapı 1997-2001 yılları arasında restore edilerek müzeye çevrilmiştir. Günümüzde anıt müze olarak kullanılan bu yapı gezilip görülmeye değer bir yerdir.

Aziz Paul Kilisesi Nerede?

St. Paul Kilisesi, Mersin’in Tarsus ilçesine bağlı Şehitkerim Mahallesinde bulunur.

Aziz Paul Kilisesi Nasıl Gidilir?

Buraya ulaşmak için ilk başta Tarsus ilçesine ulaşmak gerekir. Tarsus Mersin ilimize bağlı bir ilçedir.  İl merkezine yaklaşık 27 km uzaklıktadır. Başkent Ankara’ya 500 km İstanbul ilimize 950 km, İzmir ilimize ise 910 km uzaklıktadır. Buraya kendi aracınızla ulaşabileceğiniz gibi Şehirler arası otobüslerle de ulaşmak mümkündür. Ayrıca Tarsus’a 32 km uzaklıktaki Adana Şakirpaşa Havaalanı’na kadar uçakla veya Tarsus’a 13 km uzaklıktaki Yenice Beldesi’ne kadar trenle de rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

St.Paul Anıt Müzesi Ziyaret Saatleri & Giriş Ücreti

St.Paul Anıt Müzesi, Yaz sezonunda 08:00-19:00 saatleri arasında, kış sezonunda ise 08:00-17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz