Gabon Nerededir
Gabon Nerededir

Gabon Nerededir? – Gabon Afrika kıtası noktasında bulunan küçük bir ülkedir. Ekvator üzerinde bulunan Gabon ülkesinin doğu ve güneyinde Kongo Cumhuriyeti, batısında Gulf Ginesi, kuzeyinde Kamerun, kuzeybatısında Ekvatoral Gine bulunmaktadır.

Gabon Nerededir?

Gabon Portekizli denizcilerin şapkaya benzetmesinden dolayı şapka anlamına gelen bu ismi almıştır. 267.667 kilometrekare yüz ölçümüne sahip olan Gabon Ülkesi beyaz kumsalları ve vahşi yaşamı ile turistik açıdan ilgi çekici bir yerdir. 3 bölgeden oluşan Gabon ülkesinin başkenti Libreville şehridir.

Göz at ;

  1. Libreville Nerede, Hangi Ülkede ve Nerenin Başkenti
  2. Gabon Gezilecek Yerler
  3. Gabon Nerede?
  4. Gabon’da Gezilecek 10 Yer
  5. Gabon’un Başkenti, Şehirleri ve Bölgeleri
  6. Gabon Vizesi İçin Gerekli Evraklar ve Nasıl Alınır?

Gabon Ülkesi resmi dili İngilizce ve Fransızcadır. Ülkenin yüzde sekseni Fransızca konuşabilmektedir. Fakat ülkenin ulusal dili ve aynı zamanda anadili ise Fangdır. Gabon ülkesinin büyük bir çoğunluğu Hristiyanlık dinine mensuptur.

Ekvatoral iklime sahip olan Gabon ülkesinde yılın her dönemi sıcak ve nemli geçmektedir. Bundan dolayı ülkeyi ziyaret etmek için en uygun tarih Haziran ve Ağustos ayları arasıdır. Gabon ülkesine Türkiye’den aktarmalı olarak uçuş bulunmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz