Çamlıbel Köyü Nerede, Nasıl Gidilir?
Çamlıbel Köyü Nerede, Nasıl Gidilir?

Kazdağları’nın yamaçlarında yer alan Çamlıbel Köyü, gezilip görülmesi gereken turistik bir köydür. Bu köy ile ilgili kısaca izlenimlerimi aktarmak isterim.

Çamlıbel Köyü Nerede

Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Çamlıbel Köyü, Yeşil vadiden, Edremit Körfezi’ne kadar uçsuz bucaksız harika bir manzarası bulunur. Köyün evleri tahta barakdan yapılmıştır. Bu nedenle 1972 yıllına kadar buraya Tahtaköy deniliyordu.

Köyün en büyük özelliği zeytin ağaçlarıyla çevrili olmasıdır. Zaten köyün büyük kısmı da zeytin ile geçimlerini sağlıyorlar. Köyün tarihi Bizans dönemine kadar dayanmaktadır. Burada birçok tarihi kalıntı bulunur.

Köye her yıl çok sayıda ziyaretçi akın etmektedir. Buraya ziyaretçilerin çok olmasının birçok sebebi var. Bunlardan biri de Tuncel Kurtiz’in mezarının burada bulunmasıdır. Buraya yolunuz düşerse Sinema oyuncusu Tuncel Kurtiz’in mezarını mutlaka ziyaret edin.

Köyde restoran, otel, pansiyon ve hediyelik eşya satan dükkanlar bulunur. Buraya yolunuz düşerse mutlaka bir gece konaklayın. Burada bulunan dükkanda sevdiklerinize mutlaka hediye alın ve harika yemeklerin tadına bakın. Bunun dışında köyün arkasında bulunan Kaz Dağı Milli Parkını ziyaret edin.

Çamlıbel Köyü Nasıl Gidilir?

Çamlıbel Köyü, Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı bir köydür. Edremit ilçesine yaklaşık 9 kilometre uzaklıkta bulunur.  Buraya ulaşmak için özel aracınızla Akçay-Altınoluk arasında yer alan Güre Kaplıcalarının bitiminde bulunan Çamlıbel tabelalarını takip ederek ulaşım sağlayabilirsiniz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz