Aziz Mahmud Hudai Türbesi Nerede, Nasıl Gidilir
Aziz Mahmud Hudai Türbesi Nerede, Nasıl Gidilir

Aziz Mahmud Hudayi Hz.(K.S.) hazretleri, ülkemizde en çok bilinen İslam alimlerimizden birisi olup Türbesi nerede ve nasıl gidilir hakkında bilgi vermekte istiyoruz.

Aziz Mahmud Hudai Türbesi Nerededir?

İstanbul ilimizin Üsküdar ilçesinde yer alan Aziz Mahmud Hüdayi Mahallesi, Aziz Mahmud Efendi Sokak içinde yer alan Türbe, hemen her gün ve her yıl sadece ülke içindeki yerel ziyaretçiler tarafından değil, aynı zamanda yabancı ziyaretçilerinde akın ettiği bir türbe olarak ön plana çıkmaktadır.

Aziz Mahmud Hudai Türbesi Nasıl Gidilir?

Türbeye gidebilmek için farklı ulaşım imkanları bulunmaktadır. Biz sizler için sırasıyla yazmak istiyoruz.

Vapurla : Vapurla gelenler Üsküdar iskelesinde indikten sonra yolun karşı tarafına geçip Yeni Valide Caminin ön tarafından yukarı doğru 500 metre çıkarsa türbeyi görebileceklerdir.

Marmaray : Üsküdar iskelesi önünde inip Yeni Valide Cami tarafından yukarı yürüyerek türbeye varabilirsiniz.

Özel Araçla: Eğer kendi aracınızla geliyorsanız Üsküdar iskelesi tarafına gelip yukarı doğru çıkın ve Tepsi Fırını Sokağa girip yokuştan buraya çıkabilirsiniz.

Otobüs : Üsküdar iskelesi önünden geçen herhangi bir otobüse binip burada indikten sonra yürüyerek türbeye varabilirsiniz.

Aziz Mahmud Hudai Kimdir?

Kendisi 1598 (Hicri 1007) yılında Üsküdar’da cami ve dergah yaptırdı. 1628 (Hicri 1038) yılında vefat etti. Asıl ismi Mahmud olup “Azîz” sıfatı kendisine sonradan halk tarafından verilmiştir.

Aziz Mahmud Hudai Türbesi Nerede, Nasıl Gidilir
Aziz Mahmud Hudai Türbesi Nerede, Nasıl Gidilir

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz