İstanbul

Türkiye’nin en büyük ve tartışmasız en güzel kenti İstanbul’a geldiğiniz zaman mutlaka görmeniz gereken 30 yeri sizler için derledik. Bol eğlenceler.

İstanbul Gezilecek Yerler

1-Kız Kulesi

Kız Kulesi İstanbul

İstanbul’un sembollerinden biri ola Kız Kulesi görülmesi gereken yerlerdendir. Çeşitli efsaneler anlatılan Kız Kulesi ile ilgili en bilindik efsane şudur:

Doğu Roma İmparatoru çok sevdiği kızının öleceğini rüyasında görür. Kızını korumak için denizin ortasına kule yapar. Böylece kızını tüm zarardan koruğunu düşünür. Bir gün kuleye getirilen meyve sepeti içinde çıkan yılanın sokması sonucunda genç kız ölür ve efsaneye göre bundan dolayı bu yapı Kız Kulesi olarak anılır.

5. Yüzyılda Boğaz ile Marmara Denizinin birleştiği yerde bulunan bir kayalık üzerine yapılmıştır. Günümüzde restorasyon yapılarak kafeterya ve hatıra eşyalarının satıldığı bir mekân olarak kullanılmaktadır. Kız Kulesine Kabataş ve Salacak’tan yapılan seferler ile rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Ayrıca sahilde Kız Kulesi manzarasına karşı oturup çay içebilir ya da Kız Kulesi manzaralı fotoğraflar çekebilirsiniz.

2-Sultanahmet Camii

Sultan Ahmet Camii

Fatih’te Sultan Ahmet meydanında bulunmaktadır. I. Ahmet tarafından Mimar Sedefkar Mehmet Ağa’ya yaptırılmıştır. Mimar Sinan’ın üslubu dikkate alınarak yapılan Sultan Ahmet Camii Ayasofya’nın tam karşısında bulunmaktadır.

Ayasofya’nın karşısında bulunmasından dolayı onu görkemine uygun olarak yapılmıştır. Geniş bir avluya yapılan Sultan Ahmet Camisi 6 minareli olarak yapılmıştır. Caminin dört köşesinde bulunan 4 minare üç şerefeli, avlusunda bulunan 2 minare ise iki şerefeli olarak yapılmıştır.

Sultan Ahmet Camisi; mavi, yeşil ve beyaz İznik çinileri ile bezendiğinden dolayı Avrupalılar tarafından Mavi Cami olarak adlandırılmıştır. İç ve dış mimarisi, çini ve kalem işlemeleri ile ihtişamlı güzelliğe sahip Sultan Ahmet Camii görülmesi gereken tarihi güzelliklerdendir.

3-İstanbul Akvaryum

İstanbul Akvaryum

Bakırköy’de bulunan akvaryum; büyüklüğü, içinde barındırdığı canlı çeşidi ile görülmesi gereken yerlerdendir. Akvaryum içinde 16 farklı tema ve bir adet yağmur ormanı bulunmaktadır. Ses, ışıklandırma, mimari ve dekoratif unsurları ile harika bir görüntü oluşturan bu akvaryumu görmenizi tavsiye ederim.

4-Taksim

Taksim

Beyoğlu deyince akla ilk olarak Taksim gelir. İstanbul’un göz bebeği olan Taksim; Avrupa yakasının popüler bölgelerindendir. Taksim; kalabalık caddeleri, hareketli ve eğlenceli ortamları, kafeleri ve restoranları ile oldukça dikkat çekici bir yerdir. Taksim’de gezilecek çok sayıda yer bulunmaktadır.

Taksim’de çok sayıda park alanları, eğlence mekanları, alışveriş merkezleri, kafe ve restoranlar bulunmaktadır. Taksim’de bulunan gezi parkı, Cumhuriyet anıtı ve İstiklal Caddesi görülmesi gereken yerlerdendir.

5-Pierre Loti Tepesi

Pierre Loti Tepesi

İstanbul ilimizin Eyüp ilçesinde bulunan bu tepe Haliç’e karşı Şehrin ayaklarınızın altında olduğu muhteşem bir tepedir. Tepeyi mutlaka gezi listenize eklemenizi tavsiye ediyorum.

İstanbul’a geldiğiniz de mutlaka uğramanız gereken bir yerdir. Burada bulunan yeşilliği ve temiz havası ile biraz olsun şehir hayatında sizi çekip alıyor. Burayı ziyaret eden bir daha gelmek istiyor.

Haliç’e karşı ayaklarınız uzatıp kahvenizi yudumlarken İstanbul manzarasına da doyamayacaksınız. Buradan ayrılırken sevdiklerinize hediye almanız için hediye dükkanı da bulunmaktadır.

6-Çamlıca Tepesi

Çamlıca Tepesinde Lale Zamanı

İstanbul’un eşsiz manzarasına sahip Çamlıca Tepesi İstanbul’un en güzel yerlerindendir. Büyük Çamlıca ve Küçük Çamlıca diye iki bölümden oluşan Çamlıca Tepesinde restoran ve kafe bulunmaktadır.

Ayrıca Küçük Çamlıca tepesinde Topkapı, Sofa ve Cihannüma Köşkleri bulunmaktadır. Harika bir manzaraya sahip bu yerde eşsiz İstanbul manzarasını izleyebilirsiniz.

7-Panorama 1453 Müzesi

Panorama 1453 Müzesi

Fatih Sultan Mehmet ve Osmanlı ordusunun büyük başarısı İstanbul’un Fethini anlatan Panorama Müzesi görülmesi gereken yerlerdendir. Sekiz farklı sanatçının üç yıl boyunca yaptığı panoramik çalışmaları sergilemektedir.

Panorama Müzesinde görüntü ve ses eşliğinde harika bir tarihi gezi yapacaksınız. Her gün ziyarete açık olan müze girişinde tam bilet; 5 TL, öğrenci öğretmen ve askeri personel; 3 TL alınmaktadır.

8-Miniatürk

Miniatürk

Minik Türkiye yada diğer ismi ile Minyatür Türkiye parkı diyeceğimiz bu muhteşem yapı İstanbul ilimizin Haliç kıyısında bulunur. Bu park dünyada ender görülen ülkemizde ise tek olarak hizmet vermektedir.

Miniatürk 2001 tarihinde temeli atılmış iki yıl çalışma sonucunda 2003 yıllında hizmete girmiştir. Peki, bu parkta ne var. Niye bu kadar önemli diyorsanız işte size cevabı. Siz ülkemizin değişik illerini gezip en güzel yapılarını görmek ister misiniz? Sanırım herkes ister.

Peki, ben size desem ki 2 saatte ülkemizde bulunan en güzel yapılarını gezme şansınız var desem şaşırır mısınız? Sanırım şaşırırsınız. İşte şaşıracağınız mekân burasıdır. Bu park yukarıdan da belirttiğim gibi minik Türkiye’dir.

Ülkemizde bulunan 122 eseri orjinalerinden 1/25 oranında küçülterek burada sergilenmektedir. Bu eserler 9 ayrı dilde bilgi vermektedir. Yani hiç Urfa’ya gitmeden burada Balıklı gölü ziyaret edebilirsiniz. Yada Ankara’ya gitmeden Anıtkabir’i ziyaret edebilirsiniz. Bunun gibi 122 eser bulunuyor.

9-Yedikule Hisarı

Yedikule Hisarı

Yedikule zindanları yada Yedikule Hisarı İstanbul ilimiz ve Ülkemizin en eski açık hava müzelerinden birisidir. İstanbul gezilecek yerler listesine eklemeniz gereken bir yapıdır.

Yedikule zindanları aslında öyle zindan oluşturmak için değil. Bizans’a misafir gelen kralları ve yabancı sarayların mensuplarını ihtişamlı bir şekilde karşılamak için yapıldı. M.S. 413–439 yılları arasında, Kral II. Teodosios döneminde inşa edildi.

Günümüzdeki görünümüne ise İstanbul Fethinden sonra gerçekleşti. Yedikule zindanları adı üzerinde yedi kuleden oluşmaktadır. Bu kulelerin 4 tanesi Bizans döneminde diğer 3 tanesi Osmanlı döneminde yapılmıştır.

10-Dolmabahçe Sarayı

Dolmabahçe Sarayı iç Görüntüsü

İki büyük devlete hizmet etmiş bu saray İstanbul ilimizin Beşiktaş ilçesinde bulunur. Osmanlı devletinin son dönemleri ve Cumhuriyet Döneminin en önemli saraylarından olan Dolmabahçe Sarayı;

Osmanlı Padişahı Abdülmecid tarafından yaptırılmıştır. Mustafa Kemal Atatürk bir müddet bu sarayda yaşamış ve burada vefat etmiştir. Deniz manzarası, iç ve dış mimarisi ile ihtişamlı bir görünüme sahip Dolmabahçe Sarayı görülmesi gereken yerlerdendir. Dolmabahçe Sarayı pazartesi ve Perşembe dışında her gün ziyarete açıktır.

11-Çırağan Sarayı

Çırağan Sarayı

Beşiktaş ilçesinde Çırağan Caddesinde bulunmaktadır. Çırağan Sarayı Osmanlı Padişahı Abdülaziz tarafından 1871-1876 yılları arasında yaptırılmıştır. Sarayın bir kısmı ahşap bir kısmı ise taştan inşa edilmiştir.

Çeşitli onarımlardan geçen Çırağan Sarayı günümüze sağlam olarak ulaşmıştır. Günümüzde otel ve organizasyon mekânı olarak kullanılan Çırağan Sarayı boğaz manzarası, ihtişamlı iç mimarisi ve tarihi mimarisi ile görülmesi gereken yerlerdendir.

12-Topkapı Sarayı

Topkapı Sarayı

1478 yılında Fatih Sultan Mehmet tarafından yapılan Topkapı Sarayı; Dolmabahçe Sarayı yapına kadar kullanılmıştır.  Günümüzde müze olarak kullanılan Topkapı sarayı mimarisi, tarihi, manzarası ve içinde barındırdığı Kutsal emanetler ile görülmesi gereken yerlerdendir.

Hiç sıkılmadan gezeceğiniz Topkapı Sarayı görünümü ve içinde barındırdığı eserler ile hayran bırakacaktır. Topkapı Sarayı’nın Harem girişi; 25 tl, Aya İrini girişi; 20 TL’dir. Ayrıca müze kartı olanlara, 65 yaş üstü ve 18 yaş altı olanlara giriş ücretsizdir.

Ayrıca İstanbul Arkeoloji Müzesi, Tefkur Sarayı, Büyük Saray Mozaikleri Müzesi, Türkiye İş Bankası Müzesi, İtfaiye Müzesi, Kariye Camii ve Sağlık Müzesini de ziyaret edebilirsiniz.

13-Gülhane Parkı

Gülhane Parkı

İstanbul’un Fatih ilçesinin Eminönü Semtinde bulunan tarihi ve doğal ve doğal güzelliği dillere destan olan bir parktır. Bu park Alay Köşkü, Topkapı Sarayı ve Sarayburnu arasında yer alır. Bu park İstanbul ilimizin en büyük ve en önemli parkıdır. Bu parkın tarihi çok eskiye dayanmaktadır.

Park Bizans Döneminde Kışla, Osmanlı döneminde kutlama yeri olarak kullanılmıştır. Ayrıca Osmanlı Devletin ilk demokratikleşme paketi olan Tazminat Fermanı burada okunmuştur. Yine Cumhuriyet döneminde Ulu Önder Mustafa Kemal Latin harflerini burada tanıtmıştır.

İlk öğretmenlik unvanını burada almıştır. Bunların dışında Nazım Hikmet’in Ceviz Ağacı şiiri bu parktan esinlenerek yazılmıştır.  Bir dönemin Sarayın bahçesi olarak bilinen bu park 1912 yıllında halka açılmıştır. Uzun yıllar halkın kullandığı bu park 1955 yıllında içinde hayvanat bahçesi de açılmıştır. En son 2003 yıllında yapılan yenilikler ve onarımlardan sonra park rahat nefes alabilecek bir yer haline geldi.

Güneşli bir günde çimlere uzanıp kitap okumak,  buradan kuş sesi dinlemek sessizce ağaç yapraklarından çıkan sese şahit olmak istiyorsanız buraya gelebilirsiniz. Ayrıca burada Demlik halinde çay satılmaktadır.

Bu demliklerden alabilirsiniz. Sonra manzaraya karşı oturup çayınızı yudumlayabilirsiniz. Ayrıca bu parkta 25 Mayıs 2008’de Has Ahırlar Binası’nda, İstanbul İslam Bilim ve Teknoloji Tarihi Müzesi hizmete girmiştir haberiniz olsun.

14-Ayasofya Müzesi

Ayasofya Müzesi

Dünyanın 8. Harikası olan Ayasofya Müzesi; Fatih’te Sultan Ahmet meydanında Sultan Ahmet Camisinin tam karşısında bulunmaktadır. Ayasofya; Bizans İmparatoru I. Jüstinyen tarafından kilise olarak inşa edilmiştir.

916 yıl kilise olarak kullanılan Ayasofya 1453 yılında Fatih Sultan Mehmet’in İstanbul’u fethetmesi ile camii olarak kullanılmaya başlanıştır. Ayasofya’nın mimari yapısı ve süslemelerine hiçbir zarar vermeden sadece bazı görsellerin üstü kapatılarak camiye çevrilmiştir.

Günümüzde ise müze olarak kullanılmaktadır. Pazartesi günü dışında her gün ziyaret açık olan müzenin girişi yetişkinler için; 25 tl, 18 yaş altı ve müze kartı olanlar için ücretsizdir.

15-Emirgan Korusu

Emirgan Korusu

İstanbul ilimizin Sarıyer ilçesinde bulunur. İlimizin en görkemli korularından biri olan bu koru görmeye değer bir yerdir. Bu koru hem tarihi yapısı hem de doğal güzelliği ile görenleri hayrete düşürüyor.

İstanbul boğaz kıyısında yaklaşık 47 hektarlık bir alanda kurulan bu koru sırtlar ve yamaçlar üzerinde yayılmıştır. Çevresini yüksek duvarlar örülmüştür. Koru tarih boyunca birçok kez el değiştirmiştir.

17. Yüzyılda Osmanlı Padişahı 4. Murat burayı İranlı Emir Güne Hediye etmişti. Daha önce burası Feridun bahçesi olarak bilinse de bu hediyeden sonra Emirgan Korusu olarak bilindi.  19 . yüzyılda Osmanlı Padişahı Abdülaziz burayı Mısır Hıdivi İsmail Paşa’ya verilmiştir. 1871-78 yılları arasında buraya 3 köşk yapıldı. Bu köşkler şunlardır: Sarı köşk, pembe köşk Beyaz Köşk. 1940 yıllından itibaren ise burası kamulaştırılma yapıldı.

O  dönemin İstanbul Belediye başkanı Lütfi Kırdar’ın girişimi ile burası park yapıldı.Parkta asırlık ağaçlar bulunur. Parka girer girmez kendiniz cennetin bir köşesinde hissediyorsunuz. Burada saatlerce oturup doğayı seyretseniz yine doyamayacaksınız. Aynı zamanda burada laleler bulunur.

İstanbul boğazın Lale bahçesi olarak da bilinir. 2006 yıllından itibaren ise burada her Nisan ayında Lale Festivali yapılmaktadır. Yolunuz buraya düşerse mutlaka sevdiklerinizi alıp bu tarihi ve güzelliği ile bilinen parkı ziyaret ediniz.

16-Süleymaniye Camii

Süleymaniye Camii

Fatih ilçesinin Eminönü semtinde bulunan Süleymaniye Camisi; I. Süleyman için Mimar Sinan tarafından yapılmıştır. Mimar Sinan’ın en önemli eserlerinden olan Süleymaniye Camisi yıllara ve geçirdiği yüzlerce depreme rağmen hiçbir zarar görmeden günümüze kadar ulaşmıştır.

Klasik Osmanlı mimarisinin en görkemli eseri olan Süleymaniye Camii görülmesi gereken eserlerdendir. İç ve dış mimarisi, süslemeleri, çinileri ve kendine özgü yapısı ile ihtişamlı bir güzellik oluşturmaktadır.

Ayrıca Fatih’te bulunan tarihi Beyazıt Camii, Fatih Camii, Küçük Ayasofya Camii, Laleli Camii, Mihrimah Sultan Camii, Şehzade Camii, Yavuz Selim Camii ve Bali Paşa Cami’yi de ziyaret etmenizi tavsiye ederim.

17-Anadolu Hisarı

Anadolu Hisarı İstanbul

Güzelce Hisarı olarak da bilinen Anadolu Hisarı İstanbul İlimizin Beykoz ilçesine bağlı Anadoluhisarı semtinde bulunur. Göksu Deresinin boğaza döküldüğü yerdedir. 7.000 metrekarelik bir alan üzerine, Boğazın en dar noktası olan 660 metre mesafedeki bölgesinde bulunan hisar gezilip görülmeye değer bir yerdir.

Hisar 1395 yıllında Yıldırım Beyazıt zamanında inşa edilmiştir. Bizanslılar ve Cenevizler bir olup Karadeniz de koloniler kurmuşlardır. Bu nedenle boğaz Cenevizler için çok önemli bir yere sahipti.

Aynı şey Osmanlılar için geçerliydi. Burada gelecek tehlikeleri önlemek amacı ile bu hisarı inşa etmiştir. Bu hisar daha çok savunma amaçlı inşa edilmiştir.Anadolu Hisarı günümüzde İstanbul’un en güzide noktalarında bir yerdedir. Ve burada bulunan yalıları ile ünlüdür.

Boğaziçinin en güzel ve en değerli yalılarından olan Zarif Mustafa Paşa, Komodor Remzi Bey, Bahriyeli Sedat Bey, Nuri Paşa, Köprülü Amcazade Hüseyin Paşa, Hekimbaşı Salih Efendi yalıları burada görülebilirsiniz.

18-Kapalı Çarşı

Kapalı Çarşı

İstanbul’a gelipte ben Kapalı Çarşıyı görmedim bilmiyorum diyen tek bir kişi dahi herhalde diye düşünmekteyiz.

Kentin sembolü olan ve şimdiye kadar yüz binlerce insanı misafir eden Kapalı Çarşı, sizlere de alışveriş yaptırmak için elinden geleni yapacak Kapalı Çarşı, Beyazıt meydanının hemen yanı başında. Sultanahmet meydanından gelenler için Nuru Osmaniye cami tarafında doğru gidin. Kapalı Çarşıya girdiğinizde arayıpta bulamayacağınız bir şey yok diye düşünmekteyiz.

Lokumlardan, çereze, altın piyasasından tekstile, el dokuması halı çeşitlerinden yudum yudum içeceğinizi içeceğiniz ışıl ışıl cafelere kadar her ne ararsanız var burada. Kapalı Çarşının olumsuz taraflarıda var bu arada.

Özellikle bir kısım esnafın sizi sürekli olarak içeri çekip ürün satmaya çalışması ya da bazı esnafların Türk vatadaşlarını yok sayması ve kaba davranması, tüm odaklarını turistlere vermesi bunlardan bir kaçıdır.

19-Belgrad Ormanı

Belgrad Ormanı

İstanbul’un su ihtiyacını karşılamak için Mimar Sinan tarafından Belgrad Ormanına su kemerleri inşa edilmiştir. Günümüzde hala mevcut olan su bentlerini görebilirsiniz. Her mevsim ayrı güzelliğe sahip Belgrad Ormanında yürüyüş alanı bulunmaktadır. Ayrıca mangal ve kahvaltı alanları da bulunmaktadır.

Bu ihtişamlı ormanda çeşitli kuş türleri ve çeşitli ağaçlar bulunmaktadır. Bol oksijenli Belgrad Ormanı havasında yürüyüş ya da spor yapabilirsiniz. Belgrad Ormanında sevdikleriniz ile piknik yapacağınız mesire alanları da bulunmaktadır.

Belgrad Ormanında Ayvad Bendi, Bentler, Binbaşı Çeşmesi, Falih Rıfkı Atay, Fatih Çeşmesi, Irmak, Kirazlı Bent, Kurt Kemeri, Kömürcü Bent, Neşet Suyu ve Mehmet Akif Ersoy Mesire Yeri gibi mesire yerleri bulunmaktadır. Her türlü imkana sahip bu doğal mesire yerlerinde keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

20-Rumeli Hisarı

Rumeli Hisarıı

Boğazın en dar kısmında yapılan bu hisar görülmeye değer bir yerdir. Fatih Sultan Mehmet tarafından Bizans’a Karadeniz’den gelecek yardımları engellemek amacıyla 1452 yılında inşa edilmiştir. Bütün Ortadoğu’nun en kuvvetli hisarı olan bu devasa yapı 4 ay gibi çok kısa bir sürede inşa edilmiştir.

1950 yılında yapılan restorasyondan sonra açık hava tiyatrosu eklenerek müze olarak kullanılmaya başlanmıştır. Boğazın ışıltılı manzarasına ve köklü geçmişe sahip olan bu yapıya şahit olmak için ziyaret listesine eklemelisiniz. Rumeli Hisarı Müzesi Çarşamba günleri dışında her gün ziyarete açıktır.

21-Galata Kulesi

Galata Kulesi

Beyoğlu’nda bulunmaktadır. 507 yılında Bizans İmparatoru tarafından fener kulesi olarak inşa edilen Galata Kulesi dünyanın en eski kulelerinden biridir. Osmanlı Döneminde Galata Kulesi; yangın ve zindan kulesi olarak kullanılmıştır.

Günümüzde yapılan restorasyonlardan sonra turistlik tesis olarak kullanılmaktadır. Heybetli yapısı ve tarihi görüntüsü ile ihtişamlı güzellik oluşturan Galata Kulesi görülmesi gereken eserlerdendir.

22-Eminönü Meydanı

Eminönü Meydanı İstanbul

Eminönü Meydanı İstanbul ilimizin Fatih ilçesine bağlı Eminönü semtinde bulunur. bu meydan İstanbulluların sık uğradıkları bir yerdir. Sadece İstanbullar mı elbette hayır. Neredeyse İstanbul’a yolu düşen herkesin uğrak merkezidir.

Bu meydanı anlatmadan önce burada bulunan semti kısaca anlatalım dedik. Tarihi yarım adada bulunan Eminönü semti 2008 yıllına kadar İstanbul ilimize bağlı bir ilçeydi. Daha sonra ilçe lağvederek Fatih ilçesine aktarıldı.

Eminönü tarih boyunca hep önemini korumuştur. Bu isim Osmanlı Zamanında verilmiştir. Burada birçok tarihi ve doğal güzellik yapılar bulunur. yolunuz düşerse bu semtte uğrayın.

23-İstanbul Arkeoloji Müzesi

İstanbul Arkeoloji Müzesi

Tarihi ve kültürün başkenti İstanbul ilimizde her tarihi yapı ve doğal güzellik gibi müzeciliğin de başkenti sayılır. Ülkemizde en önemli müzeler bu ilimizde bulunur. Hatta dünya da ilk 10 giren müzesi yine bu ilimizde bulunur.

İstanbul Arkeoloji Müzeleri kompleksinde görüldüğü gibi Kuzey Afrika, Orta Asya ve Balkan eserleri çoğunlukta olduğu bunun dışında Uluslar arası alanda birçok önemli esere de ev sahipliği yapmaktadır. Yaklaşık 1 milyona yakın eser bulunduran bu müze sadece ülkemizde değil dünya çapında çok önemli bir müzedir.

Bu müzeye gittiğinizde bugüne kadar tarihimizin ne kadar zengin bir kültüre sahip olduğunu şahit olacaksınız. Yıllarca kitaplarda okuduğumuz şeyleri burada canlı olarak şahit olabileceksiniz. İstanbul gidipte bu müzeyi görmeden gelenler emin olun çok şey kaybeder. Bu müzeyi Türkiye de yaşayan herkesin ziyaret etmesi gerektiğini düşünüyorum. Yolunuz düşerse mutlaka uğrayın diyorum.

24- Ihlamur Kasrı

Ihlamur Kasrı

Beşiktaş Ihlamurdere caddesinde bulunan Ihlamur Kasrı 1703 yılında Abdülmecid tarafından yapılmıştır. Ihlamur Kasrı tek katlı, dikdörtgen yapıda, kesme taş kullanarak Merasim Kökü olarak inşa edilmiştir.

Günümüzde dinlenme olarak kullanılan Ihlamur Kasrı yemyeşil tabiatı ile dinlenmek, kahvaltı yapmaya ya da kitap okumak isteyenlerin uğrak yeridir. Bu dinlenme alanı Hacı Hüseyin Bağı, muhabbet bahçesi ve Havuzlu Ihlamur Mahali olmak üzere üç bölümden oluşmaktadır. Sakin tabiata sahip bu yerde hem tarihe şahitlik edip hem de keyifli zamanlar geçirebilirsiniz.

25-Vodafone Arena

Vodafone Arena İstanbul

Vodafone Arena ya da diğer ismi ile İnönü Spor Kompleksi Vodafone Arena İstanbul ilimizin Beşiktaş ilçesinde bulunur. 45.550 kapasiteli seyircisi ile Beşiktaş futbol takımın ev sahipliği yaptığı bu arena ülkemizin en güzel stadı olarak bilinmektedir.

Stadı 10 Nisan 2016 yıllında taraftarlara kapalı sadece davetler açık törenle resmi olarak açılışı yapıldı.  Törene devlet adamaları, siyasetçiler, yöneticiler, sporcular başta olmak üzere birçok davetli katıldı. Vodafone Arena stadında ilk maç Beşiktaş ve Bursa spor arasında 11 Nisan 2016 yıllında oynandı. Vodafone Arena stadı ülkemizde yapılan en güzel statlardan biridir.

Her köşesi ayrı bir mimar harikası diyeceğimiz bu stad Beşiktaş taraftarı olsun olmasın herkesin beğenisini kazanmıştır. Burada oynanan maçlar çok heyecanlı olmaktadır. Özellikle burada oynan maçlarda bilet çok çabuk tükenmektedir.

Kendinize bir iyilik yapın bir gün burada oynan bir maça gidin. Gerçekten maç ile arası olmayan biri bile burada bu maç keyfini yaşadıktan sonra maçları sevmeye başlayacaktır.

26-Mısır Çarşısı

Mısır Çarşısı

Mısır Çarşısı, Tarihi İstanbul kentimizin en eski ve alışverişin gani olduğu muhteşem güzellikte bir çarşısı olduğu gibi gün boyu vakit geçireceğiniz eğlenceli bir bölgedir.

Eminönü’nde yer alan tarihi Mısır Çarşısına geldiğiniz zaman gözlerinizi alamayacağınız kadar çok çeşitte bir alışveriş dünyası çeşitliliği ile karşılaşacaksınız.

Gerçekten de ambiyansı ve dokusuyla İstanbul kokusu denilen durumu yaşayacak ve buraya geldiğiniz için ne kadar şanslı olduğunuzu düşüneceksiniz. Envai çeşit alışveriş seçeneğinin olduğu çarşıda sizi içeri, dükkana çekmek isteyen esnaflar olmayacak. Rahatça her tarafı izleyerek çarşıyı gezebilirsiniz.

27-Büyükada

Büyükada

Büyük Ada İstanbul ilimizin Adalar ilçesinde bulunur. Adalar ilçesi İstanbul ilimizin nüfus bakımında en küçük ilçesidir. Fakat doğal güzelliği olarak en güzel ilçelerden biridir. Bu güzelliklerden biri de içinde barındırdığı adalardır.

Marmara Denizi içerisinde 9 adadan oluşur. Bunlar Büyükada, Burgazada, Sedef Adası, Heybeliada ve Kınalı Ada’da sürekli olmak üzere düzenli bir yerleşim bulunmaktadır. Kaşık Adası, Tavşan Adası, Sivri Ada ve Yassıada’da ise yerleşim yoktur. Adalar ilçesinin merkezini ise Büyük Ada oluşturur.

Yolunuz düşerse sevdiklerinizi de yanınıza alıp buraya uğramanızı tavsiye ederim. Hafta sonu pek kalabalık olmaktadır. Hafta içi müsait olduğunuz bir günde gelebilirsiniz. Buraya gelirken yanınıza fotoğraf makinesini almayı unutmayın çünkü burada bulunan her anı ölümsüzleştirmek isteyeceksiniz.

28-İstanbul Oyuncak Müzesi

İstanbul Oyuncak Müzesi

Oyuncak Müzesi İstanbul’un Kadıköy ilçesinin Göztepe semtinde bulunur. bu müze şair Sunay Akın tarafında 23 nisan 2005 yıllında hizmette açılmıştır. Bu müzede 1700’lü yılların başında bu yana oyuncak kültürün sergilendiği bir müzedir.

Müze çocuk ve yetişkinlerin uğrak yeri olmaktadır. burada çocuklardan çok yetişkinlerin dikkatini çekmektedir. Sebebi ise yetişkinlerin çocukluk dönemindeki oyuncakları bulmasıdır. Bu oyuncaklarla çocukluklarına dönmesidir.Müzenin kurucusu Sunay Akın, tasarımcısı ise Ayhan Doğan’dır. Akın ailesinin hayal kurduğu köşkü oyuncak müzesi olarak açtılar.

Müze koleksiyonu 20 yıldır 40 farklı ülkeden satın aldıkları oyuncakları burada sergilenmektedir. Müzede toplam 4000 oyuncak bulunmaktadır. bu sayı her geçen gün biraz daha artmaktadır. Müze küçük bir masal diyarı diyebileceğimiz bir yerdir. Müzede gezerken her bir köşesi farklı bir heyecan yaratacak bir bölüm bulunmaktadır.

Müzeyi dolaşırken küçük bir sınıfı, ilk Star Wars oyuncağını, aya gönderilen Türk Bayrağı’nı, UFO’ya örülen dantel örtüyü, bir öğretmenin küçük öğrencilerine yazdığı notları, Kızılderili figürlerini, motor ve araba modellerini görebilirsiniz.

Burada soluklanıp bir şeyler yiyip içebileceğiniz mekanlar da bulunmaktadır. Yolunuz düşerse çocuklarınızla mutlaka buraya gitmelisiniz.

29-Fatih Cami

Fatih Camii ve Külliyesi

İstanbul ilimizin Fatih ilçesinde bulunur. Fatih sultan Mehmet tarafında yapılmıştır. Külliye’de 16 adet yapı bulunur. Bunlar: cami, medrese, hamam, tabhane, konukevi, aşevi, kütüphane ve cami bulunur. ilimizde gezi düzenlemeyi düşünüyorsanız bu yapıyı da mutlaka listenize eklemenizi öneriyorum.

Bizans döneminde caminin olduğu yerde Havariyyun Kilisesi vardı. Osmanlı devleti İstanbul’u fethettikten sonra Fatih bu kilise yerinde bu camiyi inşa etmiştir. Yapı 1462-1470 yılları arasında inşa edilmiştir. mimarı da Atik sinandı. Fakat inşa edildikten birkaç yıl sonra ilimizde meydana gelen büyük depremlerle sarsılmıştır. Bu cami de depremde etkilenmiştir.

Birçok kez onarımdan geçilmiştir. Günümüzdeki şeklini 1771 yıllında almıştır. Osmanlı Devletinde padişah ailesi tarafında yapılan camilere Selatin Camisi denir. Osmanlı devletinde yapılan ilk Selatin camisi de Fatih Camisidir. Bu özeliği önemli bir yere sahiptir. Camimizin bir diğer önemli kılan şey ise 1932 yıllında burada Türkçe ezanın ilk olarak bu camide okunmasıdır.

Yolunuz buraya düşerse 500 yıllık tarihi ile zamana meydan okuyan bu mimari harikası yapıyı mutlaka ziyaret ediniz. Yapıyı ziyaret etmeye gelince burada türbesi bulunan Fatih Sultan Mehmet, Gazi Osman Paşa ve Gülbahar Valide Sultan gibi birçok ismin kabri de burada bulunur.

Bu türbeleri de ziyaret etmeyi ihmal etmeyiniz. Ayrıca külliyede bulunan diğer yapıları da ziyaret etmenizi tavsiye ediyorum.

30-Haydarpaşa Garı

Haydarpaşa Garı

Kadıköy denilince akla ilk olarak hiç şüphesiz Kadıköy’ün simgesi olan Haydarpaşa Garı gelmektedir. Haydarpaşa Garı; Kadıköy’ün Haydarpaşa Semtinde bulunmaktadır İsmini III. Selim paşalarından Haydar Paşadan alan Haydarpaşa Garı 1908 yılında yapılmıştır.

Tarihi Haydarpaşa Garı; II. Abdülhamit Döneminde Alman Mimar Otto Ritter tarafından Bağdat ve Hicaz demiryolu hatlarının başlangıç istasyonu olarak inşa edilmiştir. Deniz manzarası, görkemli yapısı ve tarihi görünümü ile görülmesi gereken yerlerdendir.

GÖZ AT

  1. İstanbul Gezilecek Yerler
  2. İstanbul Gece Hayatı
  3. İstanbul’da Gezilecek 30 Yer
  4. İstanbul’un En İyi 10 Turistik Gezi Noktası
  5. İstanbul’un Buram Buram Sanat Kokan 5 Güzide Müzesi
  6. İstiklal Caddesi Gezilecek Yerler
  7. Sultanahmet Meydanı Gezilecek Yerler
  8. Ayasofya Gezilecek Yerler
  9. İstanbul Kapalı Çarşı
  10. Taksim Meydanı Nerede, Nasıl Gidilir
  11. İstanbul’un Anadolu ve Avrupa Yakasındaki İlçeleri Hangileridir?
  12. Dolmabahçe Sarayı Nasıl Gidilir, Giriş Ücreti ve Ziyaret Saatleri
  13. İstanbul Hangi Bölgede, Hangi Kıtada ve Nüfusu
  14. İstanbul Nerede?
  15. Çamlıca Tepesi
  16. İstanbul Otelleri ve İstanbul Otel Fiyatları
  17. Marmara Bölgesinde Mutlaka Görülmesi Gereken 10 Yer
  18. Büyükada Gezilecek Yerler
  19. MiniaTürk Nerede, Nasıl Gidilir
  20. Kadıköy Gece Hayatı
  21. İstanbul Tophane Parkı
  22. Polonezköy Hayvanat Bahçesi
  23. Şişli Atatürk Müzesi
  24. Hisarlar Müzesi (Rumeli Hisarı)
  25. Pierre Loti Tepesi
  26. Galata Kulesi
  27. Belgrad Ormanı Nerede
  28. Polonezköy Tabiat Parkı Nerede, Nasıl Gidilir, Giriş Ücreti
  29. İstanbul’da Hayvanat Bahçeleri (Boğaziçi, Şile, Polonezköy) Nerede, Nasıl Gidilir
  30. Çilingöz Tabiat Parkı Nerede, Nasıl Gidilir, Giriş Ücreti
  31. Atatürk Havalimanı
  32. Karaköy İskelesi
  33. İstanbul Ortaköy
  34. Fransız Sokağı
  35. Sarıyer Sahil Yolu
  36. Yedikule Zindanları(Yedikule Hisarı)
  37. Metrobüsle Sabiha Gökçen Havalananına Nasıl Gidilir?
  38. Kısıklı Cumhurbaşkanlığı Konutu Nerede, Nasıl Gidilir?
  39. İstanbul’da Hava alanına Nasıl Gidilir?
  40. İstanbul Yeni Havalimanı Nerede, Nasıl Gidilir?
  41. Kadıköy’den Üsküdar’a Nasıl Gidilir?
  42. Çağlayan Adliyesi Nerede, Nasıl Gidilir?
  43. Eminönü’nden Galata Kulesi’ne Nasıl Gidilir?
  44. Bakırköy Pazarı Nerede, Nasıl Gidilir?
  45. Beyoğlu Otelleri ve Beyoğlu Otel Fiyatları
  46. Polonezköy Otelleri ve Polonezköy Otel Fiyatları
  47. İstanbul’un 7 tepesi nerede, İstanbul hangi tepeler üzerine kuruldu?
  48. Galatasaray Stadyum Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir, Ziyaret Saatleri ve Giriş Ücreti
  49. Laleli Otelleri ve Laleli Otel Fiyatları
  50. Taksim Otelleri ve Taksim Otel Fiyatları
  51. Cevahir AVM
  52. İstinye Park Alışveriş Merkezi

86 YORUMLAR

  1. İstanbul kentini harika yazmışsınız. Zevkle okudum. Özellikle sizinde belirttiğiniz gibi tarihi yarım adayı ziyaret etmeyi ve orada ne kadar görülesi yer varsa gezmeyi istiyorum. Bakalım neler olacak.

  2. İstanbul güzel bir şehir ancak çok kalabalık ve kesinlikle çokta pahalı bir şehir. Gelmeden önce mutlaka cebinizdeki paranın iyi hesabını yapın.

  3. Topkapı sarayi neden 12.sırada anlamadım .bence istanbuldaki en önemli 3 yapıdan biri .kesinlikle ilk 3 te olmalıydı

  4. İlkokul dan Lise bitene kadar İstanbul da yaşamış biri olarak bu verdiğiniz listedeki sadece 2-3 yere gidebildim. Hayat şartları o zaman her yeri gezip görmeme izin vermemişti 🙁 Şuan İzmir de yaşıyorum ve çok şükür durumum daha iyi. Yazın İstanbul a gidip bu listedeki her yeri bir kaç günde görmek istiyorum.

  5. İstanbul dünyanın en güzel şehirlerinden biri 1 kere gittim ama gezemedim malesef 🙂 listeyi aldım gidersem muhakkak gezeceğim buraları teşekkürler.

  6. Büyükada bu yaz oldukça revaçta olacak gibi. Adadaki faytonlar hakkında yeni düzenleme yapılırsa çok daha sağlıklı bir gezi yapılabilir. Hem insanlar hem de zavallı atlar adına…

  7. çok güzel liste yapmışsınız . Bu güzel şehr-i istanbulu bu şekilde tanıttığıız için teşekkür ederim.
    Lakin birkaç yer tavsiyem olacak nacizhane , müsadeniz ile .
    anadolu kavağı , özellikle kanlıca gibi tarihe tanıklık etmiş nadide semtleride bu yazıda görmek isterdim 🙂
    Üstad kalemine sağlık. Teşekkürler.

  8. Harika bir liste, birçoğuna gitmek nasip oldu ama hala eksikler var, inşallah en kısa zamanda tamamlayacağım, teşekkürler😇

  9. Mutlaka gezilecek yer arasında ile sırayı tabiki istanbul boğaz alır, ortaköy ve bebek avrupa yakasında kadıköy ve beylerbeyi anadolu yakında ki favori yerler.

  10. İstanbul da gezilecek yerler hakkında araştırma yaparken sitenize denk geldim teşekkürler. Ankara’dan yazıyorum sizlere.

  11. İstanbul çok büyük ve karışık bir şehir bu rehber sayesinde geçen hafta baya bi yer gezdim bokta atışı oldu benim için. Teşekkür etmemiştim şimdi yazmam kısmet oldu. Teşekkür ederiz. İyi çalışmalar

  12. Merhaba, İstanbul’a gezmek niyetiyle gidiyorum.. Şehir kalabalık.. trafik. gürültü ses.. insanı o kadar yoruyor ki.. Belirli bir yol gittikten sonra daha da gezmeye dermanın kalmıyor. Günübirlik gezinti için gidilebilecek yer olmadığını düşünüyorum.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here