Kaplanlar Nerede Yaşar?
Kaplanlar Nerede Yaşar?

Kaplanlar şaşırtıcı derecede çeşitli habitatlarda bulunur: yağmur ormanları, çayırlar, savanlar ve hatta mangrov bataklıkları. Ne yazık ki, tarihi kaplan topraklarının% 93’ü öncelikle insan faaliyetinin genişlemesi nedeniyle ortadan kayboldu. Kaplanları kurtarmak, gezegenin sağlığı için hayati önem taşıyan ormanları kurtarmak anlamına gelir.

Kaplanlar Nerede Yaşar?
Kaplanlar Nerede Yaşar?

Kaplanlar ne kadar yaşar?

Kaplanların vahşi doğada 26 yaşına kadar yaşadıkları bilinmektedir. Dişi kaplanlar ortalama olarak bir seferde iki ila dört yavru doğurur ve bunu her iki yılda bir yapabilir. Yavrular için hayatta kalmak zordur, tüm yavruların yaklaşık yarısı iki yıldan fazla yaşamaz.

Kaplanın kaç alt türü var?

Genellikle kıta kaplanı ve Sunda adası kaplanı olarak adlandırılan iki kaplan alt türü vardır. Kalan tüm ada kaplanları yalnızca Sumatra’da bulunur ve Java ve Bali’deki kaplanların nesli tükenmiştir. Bunlar halk arasında Sumatra kaplanları olarak bilinir. Kıta kaplanları şu anda Bengal, Malaya, Çinhindi ve Amur (Sibirya) kaplan popülasyonlarını içerirken, Hazar kaplanının vahşi doğada nesli tükenmiştir. Güney Çin kaplanının işlevsel olarak neslinin tükendiğine inanılıyor. Bu kaplanların yardımımıza ihtiyacı var. Kaplanın bıyığından kuyruğuna kadar her parçası yasadışı vahşi yaşam pazarlarında işlem görür. WWF, hükümetleri kolluk kuvvetlerini güçlendirmeye, sahada daha fazla bot yatırımı yapmaya ve vahşi yaşam suçlarını durdurmak için uzun vadeli talep azaltma çabalarını taahhüt etmeye çağırıyor.

Kaplanların ağırlığı ne kadardır?

Kaplanlar, 660 pound ağırlığındaki tüm Asya büyük kedilerinin en büyüğüdür. Kaplan alt türlerinin en küçüğü- Sumatra kaplanı – en fazla yaklaşık 310 pound ağırlığındadır. Her alt tür içinde erkekler dişilerden daha ağırdır.

BİR CEVAP BIRAK

Please enter your comment!
Please enter your name here