Fürth Nerede, Hangi Ülkede
Fürth Nerede, Hangi Ülkede

Fürth, diğer birçok büyük şehrin aksine, iyi korunmuş bir eski şehre sahiptir. Şehir, ülke çapında geleneksel Futbol Kulübü ile ünlüdür. Fürth, Hessen eyaletinde yer almaktadır, 38,41 km2 (kilometrekare) bir alana sahiptir ve Frankfurt am Main’e 52 km uzaklıktadır. Stuttgart hava yoluyla 101 km uzaklıktadır.

Fürth Nerede, Hangi Ülkede
Fürth Nerede, Hangi Ülkede

Fürth şehri, Bavyera’daki A73 otoyolu üzerinde yer almaktadır.Fürth ilçeleri Atzenhof, Burgfarrnbach, Dambach, Mannhof, Oberfürberg, Poppenreuth, Ronhof, sack, Stadeln, Unterfarrnbach ve Vach’dır.

Fürth, 19. yüzyılın ortalarında büyük bir şehir oldu. Fürth şehrinin kuruluşu Franks’a kadar uzanmaktadır. Fürth şehrinin ekonomisi uzun zamandır büyük bir posta siparişi şirketi tarafından şekillendirildi.

Fürth-7 Aralık 1835’te Fürth şehri uluslararası olarak tanındı: o gün Nürnberg ile Fürth arasındaki ilk Alman demiryolu hattı açıldı. Lokomotif “Adler” Nürnberg’den Fürth’e ilk yolculuğunu tamamladı. Birçok gazete muhabiri bu unutulmaz olayı bildirmek için oradaydı. Çok sayıda Bavyera vatandaşı da demiryolu hattında toplanmıştı, ancak Bavyera kraliyet ailesinin üst düzey üyeleri yoktu. Kral I. Louis, o dönemde yenilikçi olan Demiryolu taşımacılığını çok eleştirmişti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz