Kimsenin kesemediği ölümsüzlük ağacı: Banyan Ağacı(Hint İnciri) | Gezilecek Yerler
AsyaGezi RehberiHaberler

Kimsenin kesemediği ölümsüzlük ağacı: Banyan Ağacı(Hint İnciri)

Malum hepimizin bildiği gibi ağaçlar bizim yaşam kaynağımızdır. Rahat nefes alıp verebiliyorsak bu onlar sayesindedir.  İlkokuldan beri sürekli tekrarlan bir cümle var. İnsanlar oksijen alıp Karbondioksit verirler. Yani Türkçesi temiz hava alıp kirli havayı doğaya bırakır. Ağaçlar yani bitkiler ise Karbondioksit alıp oksijen verirler. Bunun meali ise şöyledir. Kirli havayı alıp bize temiz hava verirler. Bu yüzden ağaçlar bizim yaşamımızda çok önemli bir yere sahiptir. Fakat biz bu konuda ne kadar bilinçliyiz. Ağaçları ne kadar koruyoruz. Tabi orası çok karışık hiç girmeyim diyorum. Çünkü o konuda çok muzdarip olmuşuz toplumca. O yüzden konudan sapmak istemiyorum. Evet Hindistan da yaşayan ve ölümsüzlük ağacı olarak da bilinen Banyan ağacın hikayesini anlatacağım size sormak istediğiniz bir şey olursa yorum kısmında bize yazabilirsiniz.

Banyan Ağacı, Orta Afrika ve Hindistan gibi sıcak iklimi olan ülkelerde yetişiyor. Bir tür İncir Ağacı olarak da bilinir. Ağaç en çok kökleri ile dikkat çekmektedir. Kökleri yukarıdan aşağıya doğru büyür. Kökler büyüdükçe ağaç daha da kalınlaşır. Böylece gövdede ayrılmaz hale gelir.

Bu ağaç zaman zaman 30 metreye kadar uzamaktadır. Bir Banyan ağacı tek başına kökleriyle birlikte bir ormanı andırmaktadır. Bu ağaç yüzyıllarca yaşayabilir. Bu nedenle ölümsüz ağacı denilmektedir.

Banyan ağacı her bir dalının yere doğru uzaması ile topraktan kök salar. Böylece yeni gövdelere ulaşıp ölümsüzlük simgesini kazanır. Ağacın ana gövdesi çürüyüp yıkılsa bile ağaç yıkılmaz çünkü onu besleyen çok sayıda kök bulunur.  Ölümsüzlük Ağacı dışında Yaşam Ağacı olarak da bilinir.

Banyan Ağacının birde meyvesi bulunuyor. Fakat bu meyveleri en çok kuşlar tüketmektedir. Bu nedenle kuşlar, Tohumların dağılmasında önemli rol oynuyorlar.

Dünya’nın en geniş ağacı olarak bilinen ağaç yine Banyan Ağacı’dır. Hindistan’ın Batı Bengal eyâletinin başkenti olan Kalküta’da bulunan bu ağaç 250 yaşındadır. Kapladığı alan 14.500 metrekaredir. En yüksek dalı 25 metre yükseklikte olup 3300 kökten oluşmaktadır.  Bu ağaç aynı zamanda kutsal sayılmaktadır. Çünkü kabukları birçok hastalığa iyi gelindiği söylenilir.  Büyük İskender Döneminde bu ağacın altında 700 kişi barındığı söylenilir. Sırf bu ağacı görmek için dünyanın birçok bölgesinde insanlar gelmektedir. Sizinde bir gün yolunuz düşerse bu ağacı mutlaka görmeye gidin.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir