Selçuklu
Selçuklu Konya iline bağlı merkez ilçedir. Selçuklu ilçesi Sarayönü, Kadınhanı, Derbent, Altınekin, Meram ve Karatay ilçeleri ile komşudur.
Selçuklu Gezilecek Yerler
İlçe göl tabanı olan bir ova üzerinde kurulmuştur. Selçuklu ilçesinde tarihi ve turistlik çok sayıda yer bulunmaktadır. İlçede yer alan gezilecek yerler şunlardır:
Göz at ;
- Selçuklu Gezilecek Yerler
- Selçuklu Nerede, Nerenin İlçesi ve Hangi Bölgede Şehirde
- Meram Bağları Nerede, Nasıl Gidilir
- Konya Gezilecek Yerler
- Konya’da Gezilecek 10 Yer
- Konya Gece Hayatı
- İç Anadolu Bölgesinde Görülmesi Gereken 10 Yer
- Konya Nerede, Hangi Bölgede ve Nüfusu
- Meram Bağları Nerede, Nasıl Gidilir
- Nasrettin Hoca Türbesi
- Konya Otelleri ve Konya Otel Fiyatları
- Konya Paintball Oyun Alanı Nerede, Nasıl Gidilir?
İnce Minareli Medrese
İlçe merkezinde Alâeddin Tepesinin batısında yer almaktadır. İnce Minerali Medrese Selçuklu Sultanı II. İzzeddin Keykavus zamanında vezir olan Sahip Ata Fahreddin tarafından 1264 yılında inşa edilmiştir.
Hadis ilmi öğretilmesi amacıyla yapılmıştır. Medrese kapalı avlu mimarisine sahiptir. Medrese ince işlemeleri sahip olan Taç Kapısı ile dikkat çekmektedir.
Döneminin önemli medresesi olan İnce Minareli Medrese günümüzde Taş ve Ahşap Eserler Müzesi olarak kullanılmaktadır.
Karatay Medresesi
İlçe merkezinde Ferhuniye Mahallesinde yer almaktadır. Selçuklu Sultanı II. İzzeddin Keykavus Döneminde Emir Celaleddin Karatay tarafından 1251 yılında inşa edilmiştir.
Karatay Medresesi Selçuklu mimarisinin çini işçiliği ile dikkat çekmektedir. Görkemli bir mimariye sahip olan Karatay Medresesi günümüzde Çini Eserler Müzesi olarak kullanılmaktadır.
Alâeddin Tepesi
Konya ilinin en yüksek yeridir. Selçuklu ilçe merkezinde yer almasından dolayı ulaşım problemi yoktur. Alâeddin tepesinde çok sayıda tarihi yapı bulunmaktadır.
Alâeddin Tepesinin ağaçlık alanları halk tarafından mesire alanı olarak kullanılmaktadır. Burada çay bahçeleri bulunmaktadır. Alâeddin tepesinden tün Konya ilini izleyebilirsiniz.
Alâeddin Camii
İlçe merkezinde yer alan Alâeddin Tepesi üzerinde yer almaktadır. Selçuklu Sultanı I. Alâeddin Keykubat tarafından 1221 yılında inşa edilmiştir.
Caminin çiniler ile süslü ahşap işlemeli mihrabı dikkat çekmektedir. Selçuklu Dönemimin mimarisine sahip Alâeddin Camii ihtişamlı görünümü ve güzel işçiliği ile görülmesi gereken tarihi eserlerimizdendir.
Aya Elenia Müzesi
Selçuklu ilçe merkezinde 7 km uzaklıkta Sille Köyünde yer almaktadır. Kilise Bizans Döneminden kalan bir yapıdır.
Çeşitli zamanlarda onarım gören kilise günümüzde oldukça iyi durumdadır. Aya Elenia Kilisesi günümüzde müze olarak kullanılmaktadır.
Selçuklu Köşkü
İlçe merkezinde Alâeddin Tepesinde yer almaktadır. Selçuklu Sultanı II. Kılıçaslan’a ait olduğu tahmin edilmektir.
Günümüzde Selçuklu Sarayı harap olmuş ve sadece duvar kalmıştır. 1961 yılında yapılan beton bir şemsiye ile bu duvar muhafaza altına alınmıştır.
Selçuklu Çiçek Bahçesi
Selçuklu ilçe merkezinde Kelebekler Vadisi Parkında yer almaktadır. 9 türde 250 bin çiçeğin yer aldığı bahçe görsel bir şölen oluşturmaktadır.
Pazartesi günleri dışında her gün ziyarete açık olan Selçuklu Çiçek Bahçesinde birbirinden güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.