Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi Nerede, Nasıl Gidilir, Ziyaret Saati ve Giriş Ücreti

Akdeniz Bölgesinin doğu kesiminde yer alan Osmaniye ili, Kadirli ilçesi sınırlarında bulunan bir açık hava müzesidir.

Aslandağ Tarihi Milli Parkı

M.Ö 8. yüzyılda Adana ‘da hüküm süren Hitit kralı Asativatas tarafından, krallığını kuzeydeki vahşi kavimlere karşı korumak üzere bir hudut kalesi olarak yaptırılmıştır. Daha önce kurucusundan dolayı Asativatas ismini almıştır. Daha sonra burayı ele geçiren Asurlular bu kaleyi yakıp yıkmışlardır. Bölgede kazı çalışmaları 1946 yıllında başlamıştır. Burada birçok yapıya tarihi kalıntıya rastlanmıştır. Özellikle aslan başlı heykeller bulunur. Bundan dolayı Aslantaş da denilmektedir. Buradaki eserler kapalı müzeye götürülmek istenmiş fakat çok olduğundan dolayı burayı Açık Hava Müzesi haline getirmişlerdir. Buraya geldiğinizde tarihi bir haz alacağınızdan hiç şüpheniz olmasın.

Aslandağ Tarihi Milli Parkı Nerede?

Aslandağ Tarihi Milli Parkı ya da diğer ismi ile Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi, Osmaniye’nin Kadirli ilçesine bağlı Kızyusuflu köyünde bulunur.

Aslandağ Tarihi Milli Parkı Nasıl Gidilir?

Kadirli ilçesine yaklaşık 22 km uzaklıkta bulunan bu parka ulaşmak için Adana-Kadirli veya Adana-Osmaniye Karayolunu kullanmanız gerekir.

Aslandağ Tarihi Milli Parkı Ziyaret Saatleri

Aslandağ Tarihi Milli Parkı ya da diğer ismi ile Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesi, Yazın: 10:00-19:00 saatleri arasında ziyaretçilere açıktır. Kışın ise 08:00-17:00 saatleri arasında açıktır.

Aslandağ Tarihi Milli Parkı Giriş Ücreti

Aslandağ Tarihi Milli Parkı ya da diğer ismi ile Karatepe Aslantaş Açık Hava Müzesinin giriş ücreti 5 TL’dir. Müze kartı olanlara ücretsizdir.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz