Trilye Köyü Nerede, Nasıl Gidilir

Eski bir Rum Köyü olan Trilye Marmara Bölgesi’nin ve Bursa’nın güzelliklerinden biridir. Bursa’nın Mudanya ilçesine bağlı olan Trilye Köyü doğal güzelliği ile ön plana çıkmaktadır.

Trilye köyüne girdiğinizde yüz yıllara meydan okuyan Rumlardan kalan cumbalı nefes kesen güzelliklere sahip olan tarihi Trilye evleri sizi karşılayacaktır. Genellikle kerpiç ve ahşaptan yapılan Trilye evleri tarihi yapıları ve güzel havası ile görülmeye değer. Trilye köyünde; yan yana dizilmiş balık lokantalarının, rengarenk tezgahları ile cezbeden takıcıların ve kafelerin yer aldığı Trilye Limanını, 1909 yılında neo klasik tarzda yapılan taş mektebi, Aya Yani Manastırını, Kemerli Kiliseyi, Trilye Plajını ve Çamlı Kahveyi görmenizi tavsiye ederim.

Trilye Köyü Nerede

Trilye Köyü Bursa’nın Mudanya ilçesinde yer almaktadır.

Trilye Köyü Nasıl Gidilir

Trilye Köyüne İstanbul’dan ulaşmak için İDO feribotlarını kullanarak Mudanya’ya ulaşıp buradan 2U otobüslerini kullanarak köye gidebilirsiniz. Özel aracınız ile köye ulaşmak için ise Mudanya’yı geçtikten sonra Kumkaya’ya geçip buradan Trilye köyüne ulaşabilirsiniz.

Tirilye Otelleri ve Tirilye Otel Fiyatları ile ilgili bilgi ve ayrıntı için linki tıklayarak yazımızı okuyabilirsiniz. << Tirilye Otelleri ve Tirilye Otel Fiyatları

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz