Kulakkaya Yaylası Nerede, Nasıl Gidilir?

Giresun ili, Dereli ilçe sınırında bulunan Kulakkaya Yaylası, 1500 rakımında ilginç doğa güzelliklerine sahip harika bir yerdir.

Giresun ilimizin geçmişten beri en çok bilinen ve gidilen yaylasıdır. Kulakkaya Yaylası, diğer yaylalara nazaran daha yakın olması ve rakımı daha düşük olması nedeniyle daha çok tercih edilmektedir. Özellikle günübirlik geziler için oldukça elverişlidir. Buraya yolunuz düştüğünde mutlaka sevdiklerinizle gidip doğa yürüyüşü ve piknik yapabilirsiniz. Temiz hava bol ciğerinize çekip harika manzara fotoğrafları çekebilirsiniz. Ayrıca yaylaya giderken yol üzerinde bulunan Despot Kayası ve Suyu, doğal güzelliklere sahip Erimez mevkii ve Gelin Kayası görmenizi tavsiye ederim.

Kulakkaya Yaylası Nerede?

Kulakkaya Yaylası, Giresun il merkezine 45 km uzaklıkta bulunur. Giresun’un Dereli ilçesine bağlı Yavuzkemal belde sınırında bulunur.

Kulakkaya Yaylası Nasıl Gidilir?

Buraya şahsi aracınızla Giresun Merkez-Kayadibi-Erimez yolu güzergahını takip ederek Yavuzkemal beldesine oradan da yaylaya ulaşım sağlayabilirsiniz. Yollar Yavuzkemal Beldesine kadar asfaltlı olup geri kalanı ise toprak yoldur. Buraya ulaşmak için başka alternatifler de bulunur. Fakat en ideal olanı budur.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz