Digor

Digor, Kars ilimize bağlı 8 ilçesinden biridir. Digor ilçemiz ile Kars ilimiz arası yaklaşık 28 km’dir.  Buraya ulaşmak isteyenler il merkezinden buraya giden dolmuşlar vardır.

Digor Gezilecek Yerler

Ayrıca belediye otobüsleri de günün belirli saatlerinde sefer yapmaktadır. il merkezinden ilçe merkezine yaklaşık 30 dakika sürmektedir.

Kars İlçeleri
Kars İlçeleri

ilçemizin tarihi hakkında kesin bir bilgi bulunmamaktadır. İlçemize 1887-1888 yılları arasında 5 türk ailesin ilçeye gelip yerleştiklerini ve burada yaşadıklarını biliyoruz. Nahiye olarak varlığını sürdüren bu kentimiz önce Arpaçay ilçesine bağlandı.

Daha sonra Kağızman İlçesine bağlandı. 1953 yıllında ilçe olma vasfını kazanıp Kars ilimize bağlandı. 40 yıl boyunca Kars ilimizle birlikte Rus işgalinde kalmış.

1920 yıllında Doğu cephesi komutanı Kazım Kara Bekir tarafında kurtarıldı. 1920 yıllında yapılan Gümrü anlaşması ile sınırlarımıza katıldı. İlçe merkezine bağlı 2 belediye 37 köy köy bulunuyor.

Göz at ;

  1. Digor Gezilecek Yerler
  2. Digor Nerede, Nerenin İlçesi ve Hangi Bölgede Şehirde
  3. Kars Gezilecek Yerler
  4. Kars Gece Hayatı
  5. Kars’da Gezilecek 10 Yer
  6. Doğu Ekspresi Hakkında Merak Edilen 10 Şey
  7. Kars Nerede, Hangi Bölgede ve Nüfusu
  8. Kars Harakani Havalimanı Ulaşım Nasıl Gidilir
  9. Çıldır Gölü Nerede, Nasıl Gidilir
  10. Doğu Anadolu Bölgesi’nin Güzelliğini Yaşatan, Mutlaka Ziyaret Edilmesi Gereken 10 Yer
  11. Kars Otelleri ve Kars Otel Fiyatları
Kars-Digor
Kars-Digor

Digor Gezi Rehberi

İlçemiz tarihi ve doğası olarak zengin bir ilçemizdir. Buraya yıl içerisinde birçok ziyaretçi gelmektedir. Şimdi burada bulunan doğal ve tarihi güzellikleri sizin için listeledik.

Beş Kilise: İlçe merkezine 25 km uzaklığında bulunan bu kilise öenle yapılmıştır. inşasında kesme taş kullanılmıştır. Burada bir bir vadinin içinde üç kaya çıkıntısı üzerinde kurulu tam beş kilise varmış.

Bunlar : Aziz Karapet, Meryem Ana, Aziz Stefanos, Aziz Krikor ve Aziz Sarkis Kiliseleri imiş. Bu kiliseler zaman tahrip olmuş 1878 yıllarında Ermenilere devredilmiş Ermeniler buradan ayrılırken tekrar Osmanlının eline geçmiş.

1989 yıllında bölgede meydana gelen depremde tamamen yıkılmıştır. Hatta taşlarını şuan Digor belediyesinin temelinde kullanılmıştır.

Beş kilise
Beş kilise
Beş kilise- Digor
Beş kilise- Digor

Tekor Kilisesi:  Bu kilise inşası 5. Yüzyılda yapılmıştır. 1912 yılına kadar sağlam duran bu kilise daha sonra meydana gelen bir depremle yıkılmıştır. Geri kalanı ise insan eli ile kaldırılmıştır.

Tekor Kilisesi
Tekor Kilisesi

Müren Kilisesi: bu kilise ilçe merkezine bağlı Karabağ köyünde bulunur. Bu kilise 7. Yüzyılda inşa edilen bir ermeni kilisesidir. Bu kilise günümüze kadar gelmeyi başarmıştır. Fakat 2004 yıllında acil korunması gereken tarihi eserler listesine eklendi.

Müren Kilisesi
Müren Kilisesi

Ayrıca Digor ilçesinde Türk Edebiyatı için çok önemli bir yere sahip olan Dede korkut’un bu ilçede yaşadığını rivayet ediliyor.

Dede Korkut
Dede Korkut

Sonuç olarak tarihi ve doğal güzelliklerine sahip bu ilçemize yolunuz düşerse mutlaka uğramalısınız

Digor
Digor

1- Kars Gezi Rehberi

2- Kars’da Gezilecek 10 Yer

3- Kars Gece Hayatı

4- Kars Otelleri ve Kars Otel Fiyatları

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz