gezilecekyerlercom
gezilecekyerlercom

İnönü Hakkında

İnönü ilçesi, İnönü Muhaberelerinin geçtiği yerdir. 1920 yılında Yunan işgaline uğrayan ve 4 Eylül 1922 yılında işgalden kurtulan İnönü köyü, 1923 yılında yapılan Bilecik’in Söğüt ilçesine bağlı köy oldu. 1926 yılında Söğütten ayrılan Bozüyük ilçesine bağlı bucak merkezi olan İnönü, 1963 yılında Eskişehir’in merkez ilçesine bağlandı.

İnönü Nerededir?

İnönü, Türkiye’nin İç Anadolu Bölgesinde bulunan Eskişehir iline bağlıdır. İnönü ilçesinin nüfusu  6.797 kişiden oluşmaktadır.

İnönü Hangi Bölgededir?

İnönü ilçesi Eskişehir iline bağlı olup, doğusunda Tepebaşı ilçesiyle birlikte kuzeyinde ve batısında Bilecik‘in Bozüyük ve güneyinde de Kütahya‘nın merkez ilçeleriyle komşudur. Eskişehir iline 33 km mesafe uzaklıktadır.

İnönü Hangi Şehirdedir?

İnönü ilçe merkezine yakın İnönü ovasına hakim bir tepe üzerinde yer almaktadır. Buraya ulaşım İnönü-Kütahya karayolu üzerinde sağlanmaktadır. Mağaranın geniş ağızlı yarım ay şeklindedir. Mağaranın fiziki yapısı basamaklar şeklinde yükselmektedir. Mağaranın önünde bulunan Sarısu Deresi muhteşem bir güzellik oluşturmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz