Augsburg Gezilecek Yerler
Augsburg Gezilecek Yerler

Augsburg, Almanya’nın Bavyera eyaletinde bulunan bir şehirdir. Daha doğrusu, Bavyera’nın batısında, Svabya bölgesinde yer almaktadır. Yaklaşık 280.000 nüfusu ile Augsburg, Münih ve Nürnberg’den sonra Bavyera’nın üçüncü büyük şehridir. Aynı zamanda Almanya’nın en büyük 30 kentinden biridir.

Augsburg Gezilecek Yerler
Augsburg Gezilecek Yerler

Augsburg Roma İmparatorluğu’ndan beri varlığını devam ettirmektedir. MÖ 15 ‘ te Roma İmparatoru Augustus’un askerleri orada bir Lejyon Kampı kurmuşlardır. MS birinci yüzyılda Augusta Vindelicorum şehri kuruldu. Hızla büyüdü ve kısa süre sonra Alplerin kuzeyindeki en büyük ikinci Roma şehri oldu. Daha büyük olan sadece Augusta Treverorum, bugün Trier olarak adlandırılıyor ve Rheinland-Pfalz’da bulunuyor. Augsburg aynı zamanda Almanya’nın en eski şehirlerinden biridir.

Augsburg’un Eski Kent bölgesinde iki cazibe merkezi vardır: solda Perlachturm, sağda Belediye Binası. 70 metre yüksekliğindeki Perlachturm bir gözetleme Kulesiydi. 57 metre yüksekliğindeki Belediye Binası, 1917 yılına kadar Almanya’nın en yüksek Binasıydı.
Orta Çağ’da Augsburg, Kutsal Roma İmparatorluğu’nda bir Piskoposun koltuğu ve özgür İmparatorluk Şehriydi. Erken modern dönemde Augsburg ekonomik açıdan önemli bir şehir haline geldi. Bu özellikle Fugger ailesi için geçerlidir. Augsburg hala “Fuggerstadt” olarak adlandırılıyor. 1529’da Augsburg’da, Martin Luther’in Katolik Kilisesi’ne karşı şikayetlerini İmparatorun önünde haklı çıkarmak zorunda kaldığı ünlü Reichstag düzenlendi. Öğretisini kabul etti.

Augsburg’un tanınmış kişilikleri, Dizel motorun Mucidi Rudolf Diesel ve ünlü bir şair ve tiyatro yazarı olan Bertolt Brecht olarak kabul edilir. 1948’den beri burada ünlü bir Kukla Tiyatrosu var: Augsburger Puppenkiste. Kukla Tiyatrosuna Kukla Tiyatrosu denir, çünkü bir kutuya sığması gerekiyordu, böylece kolayca taşınabilirdi.

Almanya’da başka hiçbir yerde Augsburg gibi bir yasa ile belirlenen bu kadar çok tatil günü bulunmamaktadır. Bir yılda toplam 14 gün vardır. Sadece bu şehirde kutlanan bayramın adı “Augsburger Hohes Friedensfest” dir. 350 yıldan fazla bir süredir, 1650’den beri Augsburglar bu bayramı kutlamaktadırlar. Ancak Nasyonal sosyalizm döneminde bu bayrama izin verilmedi. Uzun masalarda insanlar Belediye meydanında oturup birlikte yiyip içebilmektedirler. Çocuklar bu gün için Barış Resimleri çizmektedirler.

Şehirde gezebilmeniz için aynı zamanda Hayvanat Bahçesi ve Botanik bahçesi de bulunmaktadır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz