Kaynaşlı
Kaynaşlı Düzce iline bağlı bir ilçedir. Kaynaşlı ilçesi Düzce il merkezine 15 km uzaklıkta yer almaktadır. Kaynaşlı ilçesi bozulmamış doğası ve yaylaları ile dikkat çekmektedir.
Kaynaşlı Gezilecek Yerler
Doğal güzelliğe sahip Kaynaşlı ilçesi uzun yıllardan beri yerleşim yeri olarak kullanılmaktadır. Kaynaşlı ilçesinde yer alan gezilecek yerler şunlardır:
Göz at ;
- Kaynaşlı Gezilecek Yerler
- Kaynaşlı Nerede, Nerenin İlçesi ve Hangi Bölgede Şehirde
- Düzce Gezilecek Yerler
- Düzce Gece Hayatı
- Düzce’de Gezilecek 10 Yer
- Düzce Otelleri ve Düzce Otel Fiyatları
- Düzce Nerede, Hangi Bölgede ve Nüfusu
- Karadeniz’de Mutlaka Görülmesi Gereken 10 Yer
- Düzce Paintball Oyun Alanı Nerede, Nasıl Gidilir?
Topuk Yaylası ve Göleti: Kaynaşlı ilçesine bağlı Bıçkıyanı Köyü yakınlarında yer almaktadır. Ormanlar ile kaplı bol oksijenli havaya sahip Topuk Yaylası içinde bulunan gölet ile büyüleyici bir güzellik oluşturmaktadır.
Ağaçların altında kuşların cıvıltısı eşliğinde keyifli bir doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. Göletin muhteşem manzarasının fotoğraflarını çekebilirsiniz.
Topuk Yaylasında içinde restoran, kafe ve konaklama yeri olan Fenerbahçe Topuk Yaylası Tesisleri yer almaktadır. Uzun bir tatil için bu tesiste konaklayabilirsiniz.
Kuru Göl Tabiat Parkı: Kaynaşlı ilçe sınırlarında yer alan Kuru Göl Tabiat Parkı yeşillikler içinde doğal güzelliğe sahip bir yerdir. Kuru Göl Orman ve Su İşleri Bakanlığınca Milli Parklar Statüsüne alınmıştır.
Muhteşem bir güzelliğe sahip Kuru Gölde olta balıkçılığı yapmak mümkün. Ayrıca gölün çevresi kamp ve piknik alanı olarak kullanılmaktadır.
Yörükler Yaylası: Kaynaşlı ilçesinde yer almaktadır. Son zamanlarda Yörükler Yaylasında yapılan Off- Road yarışlarından dolayı yayla çok sayıda yerli ve yabancı turist almaktadır.
İlçenin en popüler yaylası olan Yörükler Yaylası çeşitli organizasyon ve doğa sporlarına ev sahipliği yapmaktadır.
Orhangazi Camii: Kaynaşlı ilçesine bağlı Sarıçökek Köyünde yer almaktadır. Orhan Gazi Döneminde 1323 yılında inşa edilen Orhan Gazi Camisi yaklaşık 700 yıllık geçmişe sahip anıt eserlerdendir.
Ahşap olarak inşa edilen Orhangazi Cami hiç çivi kullanılmadan inşa edilmiştir. Dikdörtgen planlı olarak yapılan cami günümüze sağlam olarak ulaşmıştır. Yeşillikler içinde yer alan cami köklü geçmişi ve farklı mimarisi ile görülmesi gereken tarihi miraslarımızdandır.