Çiçekdağı
Çiçekdağı ilçesi Kırşehir ilimize bağlı 7 ilçesinden biridir. İlçe şehir merkezine yaklaşık 65 km uzaklıktadır. İlçeye gitmek için şehir merkezinden kalkan dolmuşlarla buraya ulaşılabilir.
Çiçekdağı 1840 yıllarda Boyalık isminde bir köy olarak Yozgat ilimize bağlıydı. Daha sonra Mecidiye olarak Yozgat ilimize bağlı bir sancak oldu. 1930 yıllında ilçenin ismi burada bulunan Çiçekdağın eteğinde kurulduğundan dolayı Çiçekdağı ismini almıştır. İlçeye bağlı 2 kasaba 44 köy bulunur. ilçe 2015 yıllı itibari ile toplam nüfusu 14.339’dır.
Göz at ;
- Çiçekdağı Gezilecek Yerler
- Çiçekdağı Nerede, Nerenin İlçesi ve Hangi Bölgede Şehirde
- Neşet Ertaş Mezarı Nerede, Nasıl Gidilir?
- Kırşehir Gezilecek Yerler
- Kırşehir’de Gezilecek 10 yer
- İç Anadolu Bölgesinde Görülmesi Gereken 10 Yer
- Kırşehir Gece Hayatı
- Kırşehir Nerede, Hangi Bölgede ve Nüfusu
- Kırşehir Otelleri ve Kırşehir Otel Fiyatları
- Kırşehir Vadi Paintball Oyun Alanı, Nerede, Nasıl Gidilir?
Çiçekdağı’nda gezilecek yerler
Karakurt Kaplıcası: İlçe merkezine 15 km uzaklıkta bulunan Karalar köyünde bulunur. bu kaplıca birçok hastalığa iyi gelmektedir. Buraya her gelene şifa dağıtmaktadır. Bu kaplıca Anadolu Selçuklular zamanında inşa edip hizmette açmıştır. Burada 50 yataklı konaklama yeri de mevcuttur.
Bu kaplıca ile ilgili şöyle bir efsane anlatılır. Bu ilçede yaşayan bir adam varmış. Bu adamın yıllar sonra bir oğlu olmuş. Bu oğlu yıllar geçip büyümüş. 10 yaşına falan gelmiş. Daha sonra dermansız bir hastalığa yakalanmış.
Her gün babasının gözü önünde eriyormuş. Bunu gören çocuk babasının bu kadar acı çekmesine dayanamamış. Bir gün herkes uyurken kalkıp evde gitmiş. Burada bulunan dağın yanına gelmiş. Birkaç gün burada beklemiş. Her gün şahit olduğu bir olay olmuş. Buraya çelimsiz ölmek üzere bir kurt geliyormuş. Bu kurt yara bere içindeymiş.
Burada bulunan çamura saplanıp gidiyormuş. Birkaç gün sonra kurt iyileşmiş. Bunu gören çocuk kutrun yaptığı gibi çamura batırmış. Burada bulunan sıcak sudan içmiş vücuduna bir rahatlık gelmiş. Bunu kaç defa tekrarlayınca tamamen iyileşmiş. Kalkıp köyün yolunu tutmuş. Ailesi görünce çok sevinmişler olup biteni babasına anlatmış. Babası gelip burada bir mescit yapmış. Ve birde kaplıca yapmış. Bu kaplıcaya da Karakurt ismini vermiş.
Kalender Karakurt Kümbeti: İlçemizde bulunan bu kümbet aynı ismi taşıyan Karakurt Kaplıcasının hemen yanında bulunuyor. Bu kümbet 1135 yıllında Anadolu Selçuklu hükümdarı kılıç Arslan tarafında yapılmıştır. Kümbetin kitabesi yoktur. Karakurt baba adına yapılmıştır. Kesme ve ince bir işçilikle yapılan kümbet zaman zaman onarımdan geçilmiştir.
Bulamaçlı Kaplıcası: ilçe merkezine 5 km uzaklığında bulunan bu kaplıca yöre halkı ve buraya gelen ziyaretçilerine şifa dağıtmaktadır. Kaplıca suyunun iyi geldiği hastalıklar şunlardır: romatizmalı hastalıklar, nevraljin, nevrit ve kadın hastalıklarıdır. 20 yataklı konaklama yeri de mevcuttur. Buraya yolunuz düşerse mutlaka uğrayınız.