Tefenni
Tefenni Burdur iline bağlı bir ilçedir. Tefenni ilçesi Burdur il merkezine 70 km uzaklıkta yer almaktadır.
Tefenni İlçesi
Burdur ilinin en eski ilçesidir. İlçenin batı kısmı tamamen ormanlık alanlar ile kaplıdır. Tefenni ilçesi Barutlu Suyu ile dikkat çekmektedir. Tefenni ilçesinde yer alan gezilecek yerler şunlardır:
Tefenni Giriş Kapıları
Tefenni ilçesi tarihi süreçte üç medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Belediye tarafından ilçenin girişlerine üç medeniyet temsil eden üç kapı yapılıştır. İlçe girişinde Selçuklu Kapısı, Osmanlı Kapısı ve Cumhuriyet Kapısı bulunmaktadır. Selçuklu Kapısında; kitabe üzerinde Oğuz Töresi, Osmanlı Kapısında; kitabe üzerinde Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye Vasiyeti, Cumhuriyet Kapısında ise; Ulu Önder Atatürk’ün Çanakkale Vecizesi bulunmaktadır. Farklı ve anlamlı bir çalışma lan bu kapılar oldukça dikkat çekmektedir.
Çarşı Camisi
Tefenni ilçe merkezinde yer almaktadır. Hasan Paşa Seyitoğlu Vakfı Camisi olarak da anılan caminin kim tarafından ne zaman yapıldığı tam olarak bilinmemektedir. Caminin en dikkat çeken yönü tek şerefeli minaresidir. Minaresi; Burdurlu ustalar tarafından Burdur taşı ile yapılmıştır. Mimarisi ile 19. Yüzyılda yapıldığı tahmin edilen cami farklı zamanlarda geçirdiği onarımlar ile günümüze sağlam olarak ulaşmıştır.
Barutlu Su
Tefenni ilçe merkezine 7 km uzaklıkta Haraplanlı Mevkiinde yer almaktadır. Doğal bir kaynaktan çıkan bu su kendine has bir kokusu ve rengi vardır. Suyun kokusu barut kokusunu andırdığı için Barutlu Su olarak anılmaktadır. 18 derece soğukluğa sahip olan bu su; böbrek taşı ve kumların dökülmesine iyi gelmektedir.