Babaeski | Gezilecek Yerler
Gezi RehberiKırklareliTürkiye

Babaeski

Babaeski Kırklareli iline bağlı bir ilçedir. Babaeski ilçesi Kırklareli il merkezine 37 km uzaklıkta yer almaktadır. Babaeski ilçesinde yer alan gezilecek yerler şunlardır:

Babaeski Gezilecek Yerler

Eski Camii: Babaeski ilçe merkezinde Belediye Binasının karşısında yer almaktadır. 1467 yılında Fatih Sultan Mehmet Döneminde yapılmasından dolayı Fatih Camii olarak da anılmaktadır.

Moloz taştan yapılan caminin son cemaat yeri ahşaptan yapılmıştır. Caminin minaresi yıkılmış ve tekrar yapıldığında ise şerefeden yukarısı ahşap olarak yapılmıştır. Günümüzde Eski Camii ibadete açıktır.

Göz at :

  1. Babaeski Gezilecek Yerler
  2. Babaeski Nerede, Nerenin İlçesi ve Hangi Bölgede Şehirde
  3. Babaeski Köprüsü
  4. Kırklareli Gezilecek Yerler
  5. Kırklareli’de Gezilecek 10 Yer

Cedid Ali Paşa Camii: Babaeski ilçesinde yer alan Cedid Ali Paşa Camii; Mimar Sinan’ın Selimiye’den sonra Trakya’da yapmış olduğu en büyük cami olma özelliğine sahiptir.

Cedid Paşa Camisi kervansaray, hamam ve medreseden oluşan bir külliyenin parçasıdır. Cedid Paşa Camii 1555 yılında Osmanlı Sadrazamı Cedid Ali Paşa tarafından Mimar Sinan’a yaptırılmıştır. Mimari yapısı ile Selimiye Camisinin küçük bir modelini oluşturmaktadır.

Muhteşem bir mimariye sahip cami gördüğü onarımlardan dolayı günümüze sağlam olarak ulaşmıştır. Günümüzde ibadete açık olan Cedi Paşa Camisini ziyaret edebilir ve ihtişamlı mimarisi ile iç ve dış süslemelerini yakından görebilirsiniz.

Babaeski Köprüsü: Babaeski ilçesinde bulunan Şeytan Deresi üzerine inşa edilmiştir. Babaeski Köprüsü 1633 yılında 4. Murat Döneminde Anadolu’dan Balkanlara giden askeri ve ticaret yolu üzerinde inşa edilmiştir.

Kesme taş kaplı, kargir bir köprü yapısına sahip olan Babaeski Köprüsü 6 kemerli olarak inşa edilmiştir. Günümüzde Babaeski Köprüsü faal olarak kullanılmaktadır.

Dördüzlü Çeşme: Babaeski ilçe merkezinde yer almaktadır. Dördüzlü Çeşme 17. Yüzyılda inşa edilmiştir. Dört Yüzlü Çeşme olarak da anılan çeşme dört duvardan ve bu duvarları örten bir kubbeden oluşmaktadır.

Dört tarafında su akan çeşme günümüzde sadece tek yüzünden su akmaktadır. Günümüzde hala kullanılan çeşme görülmesi gereken tarihi yapılardandır.

Babaeski Hangi Şehirde
Babaeski Haritası
Babaeski Kırklareli
Babaeski Nasıl Gidilir
Babaeski Nerede
Babaeski

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir